Фудбалер поријеклом из Бањалуке потукао се на терену и зарадио доживотну забрану :: Semberija INFO ::

 

Фудбалер поријеклом из Бањалуке потукао се на терену и зарадио доживотну забрану


Амерички фудбалер, чији је дјед 1945. године из Бањалуке емигрирао у Аргентину, због неспортског понашања и туче на терену добио је доживотну забрану играња фудбала у Америци.

Како пише  N1, Матко Миљевић, рођен је у Америци, а играо је за јуниорске националне репрезентације САД и Аргентине. Због великог талента и љубави према фудбалу, у хрватску репрезентацију га је звао легендарни Давор Шукер, обзиром да је сам изразио жељу да заигра за Хрватску, јер је породично хрватског поријекла.

Међутим , протеклих неколико година није му пошло за руком да се етаблира, и каријера му је кренула низбрдо.

Миљевић је 2021. године прешао у МЛС, у редове Монтреала, али испао је из ротације и суочен с мањком минута одлучио се заиграти тамошњу аматерску лигу под лажним именом.

Одиграо је три утакмице за нижелигашки канадски клуб с одличним ефектом од шест голова и двије асистенције, нико није посумњао да се ради о професионалном фудбалеру све док у трећој утакмици није противника лупио шаком у главу и зарадио пријаву полиције.



Канађани јављају да је приликом резултата 5:0 за противнички тим Миљевић вријеђао противничког играча на шпанског, затим га пљунуо у лице и ударио. Судије су одмах прекинуле утакмицу, удаљили Миљевића с терена и уписали аутоматску побједу противничкој екипи.

Тако је једном велика фудбалска нада поријеклом из Бањалуке, с плановима и да заигра за хрватску репрезентацију, на тужан начин завршио своју фудбалску каријеру.

​(Независне)