Португалци и Кристијано Роналдо потопили "змајеве" у Зеници :: Semberija INFO ::

 

Португалци и Кристијано Роналдо потопили "змајеве" у Зеници


Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине претрпјела је вечерас један од најтежих пораза у својој историји.

У утакмици осмог кола квалификација за пласман на Европско првенство 2024. године фаворизовани Португал је на препуном стадиону „Билино поље“ славио резултатом 5:0. Бх. тим је тако остао и без математичких шани за директан пласман у Њемачку наредне године.

За пулене селектора Саве Милошевића остала је још нада у баражу оствареном кроз Лигу нација. Утакмице се играју у марту наредне године.

Португалци су већ у раној фази вечерашње утакмице најавили дебакл "змајева". Играо се 5. минут када су Португалци повели голом Кристијана Роналда из једанаестерца. Најстрожа казна досуђена је након што је у шеснаестерцу Босне и Херцеговине руком играо Баришић.

Затражена је асистенција из ВАР собе, а након анализе судија је показао на бијелу тачку.

Крситијано Роналдо је савладао Ибрахима Шехића и постигао свој 126. гол у дресу националног тима Португала.

Кристијано Роналдо је заресао мрежу бх. тима и у 20 минути. Иако је линијски судија сигнализирао офсајд из ВАР собе је одлучено да се гол призна.

У 25. минути за 3:0 погодио је Бруно Фернандеш за водство Португала 3:0.

Фудбалери Босне и Херцеговине у првих пола сата утакмице нису нити једном успјели озбиљније запријетити голу Португалаца, а онда је Жоао Кансело у 32. минути голом за 4:0 најавио дебакл "змајева" у вечерашњој утакмици.  

У 39. минути десио се инцидент када је један од гледалаца утрчао са трибина на терен. Упутио се према Кристијану Роналду, али је брзо реаговало обезбјеђење и утакмица је настављена.

Жоао Фелкис је у 41. минути затресао мрежу за 5:0.

Прво полувријеме је завршено водством Португала 5:0, а домаћи навијачи у наставку су страховали од већег дебакла.

Селектор Саво Милошевић у другом полувремену у игру је увео Хаџиахметовића и Газибеговића, а изашли су Рахмановић и Демировић.

Прве измјене у репрезентацији Португала направљене су у 63. минути. У игри су Педро Нето и Диого Јота, а изашли су Рафаел Леао и Кристијано Роналдо, који је испраћен овацијама публике на стадиону. 

На другој страни Саво Милошевић дао је прилику Саиду Хамулићу умјесто Мирослава Ставановића.

Од 71. минуте принудна измјена у репрезентацији БиХ. Због повреде је игру морао напустити голман Ибрахим Шехић, а прилику је добио Никола Васиљ. У игри је и Ренато Гојковић умјесто Адриана Леона Баришића.

Португалци у другом полувремену са измјењеним саставом нису успјели дотући "змајеве" још више, али су заслужено славили са 5:0.
 
(Независне)