Утакмице почињу минутом ћутања за убијене шведске навијаче :: Semberija INFO ::

 

Утакмице почињу минутом ћутања за убијене шведске навијаче


Foto: Pexels/Ilustracija
 Све квалификационе утакмице за Европско првенство у фудбалу почеће минутом ћутања у част двојице шведских навијача које је у центру Брисела убио нападач поријеклом из Туниса, саопштила је Европска фудбалска организација (УЕФА).
 
Меч Белгија-Шведска прекинут је синоћ на полувремену због трагичног догађаја, а УЕФА ће накнадно објавити да ли ће меч бити настављен или регистрован резултатом 1:1 колико је било након првих 45 минута утакмице.
Двојица Швеђана убијена су синоћ из ватреног оружја, а трећи је рањен у центру Брисела, уочи утакмице Белгије и Шведске.

Мушкарац, који се представио као припадник терористичке организације "Исламска држава", преузео је одговорност за напад на снимку објављеном на интернету.

Четрдесетпетогодишњи Тунишанин био је у бјекству након убиства, а полиција га је касније пронашла и ранила при покушају хапшења.

Белгијске власти саопштиле су да је осумњичени преминуо у болници од задобијених повреда.

Убица шведских навијача је 2019. године тражио азил у Белгији у којој је илегално боравио и намјеравао је да се придружи џихадистима у једној од "зона сукоба", преносе белгијски медији.

(Независне)