ПРЕДСЈЕДНИК КМФ РАДНИК: СРЕЋА ПРАТИ ХРАБРЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСЈЕДНИК КМФ РАДНИК: СРЕЋА ПРАТИ ХРАБРЕ


Пред наступе у главној рунди Лиге шампиона у футсалу, коју екипа КМФ "Радник МД Схоп" игра у Чешкој, причали смо са предсједником клуба, господином Пантелијом Мићићем, који нам је испричао о почецима бијељинске футсал приче, као и амбицијама клуба у наредном периоду.
 
Господине Мићићу, можете ли нам рећи пар реченица о томе како сте одлучили да се упустите у ову авантуру?
 
-Половином 2020. године са групом ентузијаста и љубитеља футсала одлучио сам да поново покренемо клуб, те да кренемо од самог почетка. Стартовали смо из најнижег ранга такмичења (Друга футсал лига РС), без пуно помпе и великих очекивања. Срчаност момака који су тада носили плави дрес је преовладала. Ми смо вјеровали у њих али их нисмо оптерећивали резултатима. Та наша одлука је и била добра, јер без те врсте тензија резултати су почели да долазе. Циљ нас у управи је био пласман у највећи ранг бх. футсала , а нека наша жеља је била да у периоду од пет година изборимо и наступ на европској сцени.
 
Титуле су се редале, као на траци. Ваш осврт на те остварене резултате...
​ 
-Као што сам рекао, увијек смо сезону почињали скромно, али смо знали своје могућности и могућности момака на терену, те смо ишли из утакмице у утакмицу. Титулу у Другој лиги РС смо остварили без пораза, те смо у том стилу жељели да наставимо и даље. Одмах је дошла титула и освајање Прве лиге РС, те пласман у Премијер лигу БиХ, чиме смо испунили један од наших циљева. Пред премијерни наступ у елитном рангу бх. футсала у Бијељину смо вратили све оне футсал играче који су из нашег града отишли да играју на страни и направили једну здраву такмичарску атмосферу у којој се знало гдје је чије мјесто. Циљ у првој сезони нам је био улазак у доигравање, а после тога корак по корак и докле дођемо. Коцкице су се поклопиле, те смо се у свом премијерном наступу у Премијер лиги окитили титулом првака БиХ.
 
 
Испред Вас је и наступ у главној рунди футсал Лиге шампиона, какве су амбиције у том такмичењу?
 
-Као што Вам је познато, прелиминарну рунду тог такмичења смо играли у Албанији, те са двије побједе у два меча изборили наступ у главној рунди футсал Лиге шампиона. У периоду од 24. до 29. октобра ове године очекује нас наступ на турниру главне рунде, који се игра у Плзену (Чешка), а гдје су нам противници прваци Чешке, Данске и Летоније. И тамо идемо да пружимо што бољи отпор, а зашто не и да прођемо даље, ако нам се за то укаже прилика.
 
Домаће првенство је почело претходног викенда, браните титулу првака...
 
-Сви кажу да је титулу теже одбранити, него је освојити, али ми желимо да пехар првака поново донесемо у Бијељину, те да опет играмо у европским такмичењима. Такође, желим напоменути да нам је циљ и одбрана титуле побједника Купа Републике Српске, као и што бољи наступ у Купу БиХ.
 
И на крају, имате ли још шта да поручите нашим читатељима...
 
-Желим напоменути да ни веће екипе из региона, са много дужим стажом, са много већим буџетима, нису успјели да ставе своје тимове на европску мапу футсала и то је нешто што још више радује и повећава наше успјехе. Такође , за мене као предсједника клуба као и за остале чланове управе ово што смо постигли до сада је велики успјех, те смо поносни на ове момке који пишу историју футсала у Бијељини. Наравно нећемо стати, и даље нападамо и идемо напријед карактеристичном игром за нашу екипу, такозваном, игром на вишак.