ПОДРИЊЕ ЧУДЕСНИМ ПРЕОКРЕТОМ ИЗБАЦИЛО ФАМОСА ИЗ КУПА :: Semberija INFO ::

 

ПОДРИЊЕ ЧУДЕСНИМ ПРЕОКРЕТОМ ИЗБАЦИЛО ФАМОСА ИЗ КУПА


Извор: СпортДЦ

Подриње је у 1/8 финала Купа "др Милан Јелић" савладао Фамоса послије бољег извођења једанаестераца. У регуларном дијелу било је 4:4.

Извео је Дарко Војводић скоро па најјачи састав. Није било тек капитена Марка Тешановића и Данела Блажића, а Огњен Стјепановић је остао на клупи. 

Како је кренуло, дјеловало је да ће ово бити рутински посао Фамоса и да ће бити прилике да се у другом полувремену одморе и неки други првотимци у овом згуснутом распореду. Већ у трећој минути Фамос долази до водства. Младен Перовић је имао прекид уз лијеву аут линију, желио је да центрира, али је лопта ишла у оквир гола, а Милош Папић слабо реагује и лопта завршава у малој мрежи за 1:0.

Четири минуте касније већ је 2:0. Алонзо Пирт је прошао по десној страни, одиграо у средину, а Драшко Куљанин је лаган егзекутор за 2:0. У 17. минути већ је и 3:0. Опет је Драшко Куљанин стријелац, упутио је један слаб шут ка голу, али није ово био дан младог голмана Подриња, Милоша Папића. Још једном је морао пуно боље реаговати, а овако Фамос је већ имао огромних 3:0 на свом конту.

И тада, Фамос као да већ почиње размишљати да је утакмица готова. Долази до великог пада у игри, а Подриње је све више пред голом Моториста. Из двије шансе не успјевају постићи гол, Марко Терзић одлично реагује, али из треће је то гол. Играла се 40. минута Данијел Станкић је убацио са лијеве стране, а од Франка Абрега се лопта одбија у мрежу за 3:1.

Само што је кренуло друго полувријеме Подриње стиже до другог гола. Шутира Андреј Вуковић, а Марко Терзић је потпуно деконцентрисан и једна лагана лопта пролази кроз њега за други гол Подриња.

Могао је Фамос брзо након тога да врати два гола предности. Прво Драшко Куљанин погађа стативу, а онда Младен Перовиц у зицер ситуацији не успјева да примири лопту. Пробао је и Марко Марковић одличним шутем са врха казненог простора, Папић овај пут јако добро брани.

И по неком неписаном фудбалском правилу, слиједи казна. Адел Јахић је пребацио одбрану Фамоса и спојио Филипа Јовичића са голом, овај долази до лопте прије Марка Терзића и гура је испод њега за изједначење 3:3. Био је Фамос у нокдауну, осјетило се то у самој игри, а онда умало да стигне и четврти гол. Брза контра Подриња, Јовичић је побјегао по лијевој страни, али Терзић и Павле Лазић заједничким снагама скраћују угао и избијају лопту у корнер. Након корнера, лопта прелази кроз петерац, нико је не дира, а томе се не нада Филип Јовановић и лопта завршава у гол ауту.

Што Подриње није тада урадило јесте у 73. минути. Дракул овај пут прави грешку, а Небојша Стевановић "боцка" лопту преко Марка Терзића за велики преокрет Подриња. Није радост Подриња дуго трајала, Младен Перовић изводи слободан ударац, а са друге стативе лопту у гол убацује Младен Дракул и погађа за 4:4.

У финишу утакмице тренер домаћих, Небојша Глигић, на терен шаље искусног Бранислава Ружића да брани једанаестерце, и то се испоставило као прави потез. Одбранио је он ударце Огњена Стјапановића и Франка Абрега, те погурао своју екипу до тријумфа. Прецизни су били Небојша Стевановић, Адел Јахић, Адел Алић и Амар Мехмедовић. Шут Филипа Јовановића одбранио је Марко Терзић, док су за Фамос били прецизни Павле Лазић и Младен Перовић.

Подриње ће у четвртифналу играти против Сутјеске из Фоче, поново на свом терену.

ПОДРИЊЕ - ФАМОС 4:4 (1:3) пен: 8:6
Стадион у Јањи
Гледалаца: 100
Судија: Немања Давидовић (Приједор)
Стријелци: 0:1 Перовић 3, 0:2 Куљанин 8, 0:3 Куљанин 17, 1:3 Абрего 40, 2:3 Вуковић 46, 3:3 Јовичић 63, 4:3 Стевановић 73, 4:4 Дракул 79
Жути картони: Мехмедовић, Алић (Подриње); Даниловић, Абрего (Фамос)

ПОДРИЊЕ: Папић (од 88. Ружић), Јовановић, Јовичић (од 83. Ибришимовић), Стевановић, Јахић, Мехмедовић, Арифовић, Станкић (од 83. Механовић), Вуковић (од 69. Рагиповић), Алић, Митровић

ФАМОС: Терзић, Шкрба (од 46. Дракул), Абрего, Вранешић (од 53. Гомеш (од 65. Стјепановић), Хркало (од 42. Тиро), Даниловић, Перовић, Куљанин, Лазић, Пирт, Марковић.