УЕФА жестоко казнила Србију :: Semberija INFO ::

 

УЕФА жестоко казнила Србију


Извор: Глас Српске

Фудбалска репрезентација Србије кажњена је једном утакмицом без публике и укупном новчано са 89.250 евра због инцидената навијача на мечу са Црном Гором у квалификацијама за Европско првенство 2024. године, саопштила је вечерас Европска фудбалска унија (УЕФА).

Србија ће 19. новембра играти у Лесковцу са Бугарском у посљедњем мечу квалификација за ЕП, које ће бити одржано 2024. године.

Казна УЕФА не значи аутоматски да ће стадион у Лесковцу бити празан, јер ће Фудбалски савез Србије искористити могућност да на трибинама буду дјеца до 14 година, што значи да ће изабраници Драгана Стојковића имати лијеп амбијент за историјски пласман на Европско првенство.

Србија је 17. октобра на стадиону "Рајко Митић" у Београду побиједила Црну Гору 3:1 у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024.

Србија се налази на другом мјесту на табели групе Г квалификација за ЕП у Њемачкој са 13 бодова. "Орловима" је неопходан бод у наредном мечу против Бугарске за пласман на ЕП, под условом да Црна Гора 16. новембра савлада Литванију на свом терену.

УЕФА је истовремено казнила и ФС Црне Горе са укупно 20.000 евра и забраном вођења навијача на наредном мечу у гостима.

УЕФА је наложила ФСЦГ да контактира ФСС и надокнади штету на стадиону "Рајко Митић", коју су направили црногорски навијачи.