Србија на Европском првенству, одиграла нерешено 2:2 са Бугарском и изборила пласман у Немачку :: Semberija INFO ::

 

Србија на Европском првенству, одиграла нерешено 2:2 са Бугарском и изборила пласман у Немачку


Фото - Танјуг
Извор: Политика

Фудбалери Србије  су на новоотвореном стадиону Дубочица у Лесковцу изборили историјски пласман на Европско  првенство, први после 24 године играјући нерешено са Бугарском 2:2. Дуго и предуго су Орлови чекали на овакву прилику, а сада је коначно дошло време за славље.

Тиму селектора Драгана Стојковића Пиксија био  је довољан и бод да се пласира на Европско првенство. Процене су биле да смо фаворити у овом дуелу али као што  је познато то у фудбалу ништа не значи. Бугарска је добром игром намучила наше репрезентативце који су ипак смогли снаге да изборе историјски пласман на Европско првенство у Немачкој.

СРБИЈА: В. Милинковић-Савић - Миленковић, Вељковић, Бабић - Живковић, Лукић, Гудељ, Костић - Тадић, Ђуричић - Митровић

Дакле Срђан Бабић је прилично изненађење у одбрани, а вероватно нико Филипа Ђуричића није очекивао у првих 11

Састав Бугарске

Нови селектор Илиан Илиев је решио да у следећем саставу изађе у Лесковцу. 

БУГАРСКА (4-3-3) Наумов - Туритсов, Атанасов, Петков, Попов - Груев, Краев, Крастев - Колев, Минчев, Десподов

А на клупи су: Митов, Ђулгеров, Петров, Ковачев, Русев, Делев, Јанков, Иванов, Боруков, Љасков, Чочев, Илиев

Утакмица је почела у 15 часова

1. минут –Већ од првог минута кренуо је притисак на гол Бугара. Одмах је Тадић добио лопту у шеснаестерцу, касније је Костић центрирао, и наш тим припретио противнику

8. минут–Снажно је шутирао Филип Костић са леве стране, Даниел Наумов се бацио, али да је ова лопта била мало прецизнија ушла би у гол. 

17. минут – Гол, крунисали смо велики притисак голом у раној фази утакмице што је за наставак овог меча веома важно, погодак је постигао Вељковић.

21. минут–Сјајан пас Филипа Ђуричића, али није успео Митровић да пређе свог чувара. У наредном нападу је Костић сјајно центирао Митровићу, али је Наумов успео да избоксује ту лопту

29. минут–Србија је имала много среће, Десподов је шутнуо и погодио пречку. Направио је сам себи простор на страни, шутнуо. лопта је од пречке ударила у стативу и на срећу нашу ништа се није десило. 37. минут –  За сада нам све иде на руку, Слободан Рубежић помаже Србији, јер је постигао  гол за вођство Црне Горе против Мађарске и за сада смо први у групи. 

Крај првог полувремена Србија води 1:0 итако одлази на одмор. Имала је Бугарска једну шансу преко Десподова, али је наш тим реално доминирао и држао лопту у својим ногама. Помогла нам је и Црна Гора која води против Мађарске и тренутно смо први у групи. 

Друго полувреме

49. минут - Невероватна ситуација, Бугари су сами себи дали гол у жељи да задрже лопту у игри убацили су је у сопствени гол, али лопта је напустила терен пре тога, па је погодак поништен.

59. минут–Тајац у Лексовцу на новом стадиону Дубочице, олако примљен гол и Бугарска је изједначила на 1:1

66. минут – 2:1 Какво изненађење, Бугарска води после катастрофалне грешке Лукића. Скандлозна игра Србије је кажњена од стране упорних Бугара. Испала је комплетна одбрана Орлова, па је Десподов од центра ишао сам ко голу Србије и лако савладао Милинковић-Савића.

81.минут –2:2 Олакшање за читаву Србију, изједнaчење 2:2, гол је постигао Бабић.

Крај меча