Кошаркашки клуб „Феникс баскет“ из Бијељине обиљежио 10 година од оснивања :: Semberija INFO ::

 

Кошаркашки клуб „Феникс баскет“ из Бијељине обиљежио 10 година од оснивања


Кошаркашки клуб „Феникс баскет“ из Бијељине данас је у сали Полицијске управе Бијељина обиљежио 10 година од оснивања хуманитарним такмичењем у шутирању, у које су била укључена и дјеца са потешкоћама у развоју која бесплатно тренирају у Клубу. Овом приликом додјељене су и плакате заслужним институцијама, појединцима, као и дјеци са потешкоћама у развоју.



Бранимир Ђокић, предсједник КК „Феникс баскет“ Бијељина казао је да је у данашњем такмичењу учествовало око стотину дјевојчица и дјечака.

-Данас смо прикупили 595 конвертибилних марака које ће бити поклоњено Удружењу „Бијељинска дјеца сунцокрети“,  које окупља родитеље дјеце с потешкоћама у развоју, дјеце у ризику и дјеце на маргинама друштва“, истакао је Ђокић и овом приликом се захвалио граду Бијељина, компанији „Електропривреда“, предсједнику Скупштине града Александру Ђурђевићу и свим институцијама које су помогле у раду Кошаркашког клуба "Феникс баскет".

Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина, овом приликом је честитао 10 година рада КК „Феникс баскет“, те истакао да су много урадили за град.



- Посебна захвалност Кошаркашком клубу „Феникс баскет“ јер су и дјеца са потешкоћама у развоју заједно са свом дјецом укључена у рад, тренинг, дружење, остварили су ту инклузију и то је свијетао примјер како сви у друштву треба да се понашају, да се нико не осјети мање вриједним", истакао је Ђурђевић и у име Скупштине града и Кошаркашког савеза Републике Српске на чијем је челу најавио даљу подршку Клубу.

(Семберија инфо)