Звезда и Мега се смјењивале у предности, славили црвено-бијели :: Semberija INFO ::

 

Звезда и Мега се смјењивале у предности, славили црвено-бијели


Foto: Glas Srpske
Кошаркаши Црвене звезде славили су против екипе Меге резултатом 98:88 у 11. колу АБА лиге.

Тиме је тим са Малог Калемегдана продужио низ непобjедивости против Меге и на 24 мечa.

Меч игран у новобеоградској дворани "Ранко Жеравица" био је прилика и да бројни НБА скаути из првих редова посматрају талентоване кошаркаше оба тима.

Сви су нарочито гледалу Николу Топића, кошаркаша Звезде на каљењу у Меги. Имали су шта и да виде, нарочито у другом полувремену у ком је Топић блистао.

Млади плејмејкер којег многи високо котирају на наредном НБА драфту је меч завршио са 21 поеном уз по пет скокова и асистенција, а 19 од 21 поена је постигао у другом полувремену.

Урош Плавшић је имао 16 уз 11 скокова, Ђуришић 12, а двоцифрени су били још Илијасоглу и Јелавић са по 11 поена.
Код Звезде се истакао Милош Теодосић са идентичном статистиком као и Топић – 21 поен, пет скокова, пет асистенција. Ефикаснији је био Недовић са 23 поена, а двоцифрен је био још само Боломбој са 12 поена.

То као да је био подстрек за играче Марка Бараћа који су против црвено-бијелих пружили можда и најбољу партију ове сезоне.

Споро је Мега ушла у меч и више од два уводна минута су били без поена. Нису ни гости блистали, али тешко да је на основу тога ико могао да наслути да ће домаћин у уводних 10 минута постићи чак 27 поена.

Експлоатисали су, као и многи прије њих, очајну одбрану Звезде понајвише Плавшић који је постигао готово половину од поменутог броја кошева.

Бриљирао је и млади Никола Ђуришић који је у једном тренутку везао седам поена и довео Мегу до опипљивије предности. Међутим, питање је у ком правцу би меч отишао да је у посљедњем минуту уводне дионице погодио барем једно слободно бацање.

То би његов тим одвело на 29:20, али је Ђуришић промашио што је на другој страни казнио Јаго Дос Сантос и на паузу одвео свој тим са заостатком од само пет поена.

Знала је екипа Јаниса Сферопулоса на томе да гради и 2/4 започела серијом 7:0 којом је стигла до преокрета. На другој страни Мега није успјела да постигне кош више од четири минута у том дијелу игре.

Успјела је Мега да се врати из благог заостатка, имала 40:40 пред финиш првог полувремена, али је потом неискуство узело данка и дозволило Звезди да серијом 8:0 оконча уводних 20 минута. Све се могло свести на фаул Маловеца на шуту за три Теодосића, који је био непогрешив са пенала.

(Глас Српске)