Црвена звезда тијесним поразом од Манчестер Ситија завршила Лигу шампиона :: Semberija INFO ::

 

Црвена звезда тијесним поразом од Манчестер Ситија завршила Лигу шампиона


Фото - Танјуг
  Извор: Глас Српске

​БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде поражени су од Манчестер ситија у Београду (3:2), у посљедњем мечу групе Г Лиге шампиона.

Стријелци за актуелног првака Европе били су Мика Хамилтон у 19, Оскар Боб у 62, односно Калвин Филипс из пенала у 85, док су за црвено-бијеле погађали Ин Бом Хванг у 76, односно Александар Катаи у првом минуту судијске надокнаде.

Сити је групну фазу завршио са максималних 18 бодова, док су црвено-бијели остали на оном једном, освојеном против Јанг Бојса на свом терену. Може се рећи да је Звезда у утакмицу ушла храбро, без претераног респекта према фаворизованом ривалу, актуелном прваку Европе.

Пресингом су у неколико наврата измамили аплаузе са трибина, али чињеница је и да су гости били ти који су имали иницијативу и лопту у ногама.

Сити је до вођства стигао већ у 19. минуту, када је дебитант Мика Хамилтон савладао Омрија Глазера.

Хамилтон је примио лопту на десној страни од Рика Луиса, преварио је Драговића, а онда из нимало лаке позиције послао неодбрањив ударац под пречку гола Глазера.

Могла је Звезда врло брзо до изједначења, али је за шансом у 27. минуту само могао да жали млади Коста Недељковић.

Лијепо је у казненом простору заломио Грилиша, али је његов ударац слабијом лијевом ногом отишао преко пречке.

Сити је врло лако и брзо долазио до шеснаестерца црвено-бијелих, али завршно додавање је фалило Њуњесу, Хамилтону, а код једне ситуације и центриметри Оскару Бобу.

На старту наставка први је припретио стрелац јединог гола до тада, али је лопта отишла мало поред стативе гола Глазера.

Црвено-бели су убрзо имали две добре шансе, али је Ортега најпре одбранио волеј ударац Ндиајеа, а онда и покушај Канге са дистанце.

Судија Агајев је због два олака фаула за Сити изнервирао навијаче домаћих, да би потом и Бахар реаговао троструком променом, убацивши Лучића, Катаија и Мијатовића на терен.

Казна за промашаје стигла је у 62. минуту, када се још један Ситијев клинац уписао у стрелце. Био је то Оскар Боб.

Све је сам урадио нападач "грађана", повео лопту, ушао у шеснаестерац, а онда поред Мијаиловића послао прецизан шут у даљи угао по земљи, те тако савладао Глазера, преноси Б92.нет.

Мијатовић је опробао ударац из велике даљине, шутирао је поред гола, да би нешто касније, на додавање Букарија, погодио стативу.

Звезда је до гола коначно стигла у 76. минуту, када је Корејац Ин Бом Хванг добро комбиновао са Букаријем, а потом савладао Ортегу за велику радост домаћих.

Није много требало гостима да врате два гола предности, а након прекршаја Ђиге над Хамилтоном, Агајев је свирао пенал, који је реализовао Калвин Филипс у 85. минуту.

Није се Звезда предавала, пошто је у првом минуту судијске надокнаде Катаи погодио главом послије корнера који је извео Хванг.