Одбројавање је почело: Вјечити у дербију одлучују ко ће бити јесењи шампион :: Semberija INFO ::

 

Одбројавање је почело: Вјечити у дербију одлучују ко ће бити јесењи шампион


  Извор: Танјуг / Глас Српске

​Фудбалери Партизана и Црвене звезде вечерас од 18 часова у Хумској играју 171. вjечити дерби који ће одлучити ко ће на зимску паузу са првог мjеста.

Послије киксева Партизана у Нишу и крагујевачког Радничког, црвено-бијели тренутно имају два бода више, али се Звезди побједа више намеће као императив, посебно тренеру Бараку Бахару.

"Дерби је светиња и тако мора да остане, да на терену све прође у најбољем могућем реду. Нама је свака сљедећа утакмица најважнија, а играчи немају никакав притисак и ништа не морају, осим да дају све од себе на терену", рекао је тренер Партизана Игор Дуљај на конференцији за медије.

Звездин тренер Бахар истакао је да у дербију нема фаворита.

"Поштујемо нашег ривала, прије само седам дана били су лидери, имали су серију од 13 побједа, морамо да будемо скромни, професионално приступимо мечу и на терену покажемо да смо бољи", рекао је Бахар и додао са ће учинити све да црвено-бијели послије више од седам година побиједе на стадиону Партизана.

На питање да ли је разговарао са Управом и добио неку врсту "ултиматума" о значају побједе у дербију, који би могао да одреди и његов останак на клупи, израелски тренер је рекао:

"Не, није потребно да ми неко каже, знам колико је дерби важан и мени и навијачима и клубу", навео је Бахар.