Лига шампиона: Пораз Игокее за крај :: Semberija INFO ::

 

Лига шампиона: Пораз Игокее за крај


  Извор: Глас Српске

​ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее били су надомак тријумфа против Дертоне у шестом колу групе Х Лиге шампиона, али нису успјели да славе на свом терену па је италијански тим уписао побједу резултатом 77:74.

Тако је екипа из Александровца без побједе завршила наступ ове сезоне у ФИБА такмичењу гдје су још играли против Мурсије и Тофаша.

Домаћи тим направио је серију 11:0 на почетку, да би гости узвратили такође са 11:0 и повели, а након тога само увећавали предност која је у једном тренутку износила и 15 поена разлике. Ипак, Игокеа се није предавала и у самом финишу је опасно запријетила тројкама Марка Јошила, који је могао да буде јунак и донесе продужетак, али је у посљедњој секунди промашио шут ван линије 6,75 метара након што италијански тим није искористио два слободна бацања. Екипа из Александровца окреће се такмичењу у АБА лиги гдје има неупоредиво бољи скор (9-3) и држи треће мјесто на табели. Најбољи код домаћина био је Един Атић са 18 поена, 17 је додао Јошило, а Никола Танасковић 14.