Фантастична година за Атлетски клуб "Атлетик" :: Semberija INFO ::

 

Фантастична година за Атлетски клуб "Атлетик"



Крај године је вријеме када се своде рачуни, анализира учињено и закључују планови за нову сезону. Челни људи Атлетског клуба „Атлетик“ из Бијељине такође  су „подвукли линију“ испод 2023. године. Какве су резултате постигли?



-Вријеме је да резимирамо успјехе у 2023. години и да јавност обавијестимо о фантастичним резултатима које су постигли наши чланови од најмлађих категорија па све до сениора. Година иза нас је била пуна изазова и нових искустава, како оних лијепих тако и оних ружних, али воља, рад и труд се увијек исплате па се ми као клуб можемо похвалити са 150 медаља са 46 такмичења у земљи и региону. За нас је то феноменалан успјех и најбољи резултат од оснивања клуба. 



Два циља која смо себи поставили приликом оснивања клуба су реализована. Први циљ нам је био да у наш град донесемо атлетику са свим њеним дисциплинама што сада, на основу резултата наших такмичара из бацачких, скакачких и тркачких атлетских дисциплина поносно можемо и да потврдимо.
Други циљ је био пружити  прилику атлетичарима који су отишли из града због непрофесионалног рада са њима, да се врате и такмиче за наш  град. У прелазном року по први пут у Бијељину долазе квалитетни атлетичари из других градова како би надограђивали своје атлетске вјештине али од сада бранећи боје нашег клуба.



На првенствима БиХ, у појединачним и екипним такмичењима освојили смо 20 медаља од чега три титуле првака БиХ (златне медаље), десет титула вицепрвака БиХ (сребрне медаље) и седам бронзаних медаља.
На појединачним и екипним првенствима РС освојили смо 33 медаље од чега 15 титула шампиона Републике Српске, 20 титула вицепрвака РС и осам бронзаних медаља.
Учествовали смо на 12 међународних атлетских митинга у БиХ, Србији, Хрватској и Словенији и у град донијели чак 20 медаља. Атлетичари АК "Атлетик" су узели учешће и на 34 уличне трке и кросева у држави и региону и окитили се са 78 медаља.
Посебно наглашавамо да је Ема Ковач, вишеструка шампионка БиХ и РС, ове године остварила три најбоља резултата свих времена БиХ и РС у дворани у дициплинама 600м, 800м и 1000м.



И за крај, морамо да се похвалимо и са шест манифестација које смо организовали самостално и у сарадњи са Градом Бијељина, Српским атлетским савезом и Специјалном олимпијадом БиХ: Трка Деда Мразева, Међународни атлетски митинг "Трофеј Бијељине", Трчимо за чисту Семберију, Крос РТС-а, Атлетски камп Емир Бекрић и Инклузивни турнир.
Радујемо се 2024. години и искуствима која су испред нас, са жељама да нас у Новој години послужи прије свега добро здравље а све остало ћемо постићи радом, трудом и залагањем“, стоји у саопштењу за јавност АК „Атлетик“.