ЏУДИСТИ ПАНТЕРА ИМАЛИ ОДЛИЧНУ СЕЗОНУ :: Semberija INFO ::

 

ЏУДИСТИ ПАНТЕРА ИМАЛИ ОДЛИЧНУ СЕЗОНУ


Џудо клуб „Пантер“ из Бијељине протекле је године имао једну од најуспјешнијих сезона од свога оснивања. Календар такмичења био је изузетно густ захтијевајући велики напор управе клуба, такмичара и њихових родитеља, да се све оптимално припреми и да млади бијељински џудисти ову сезону остваре још већи напредак у форми и резултатима.



-Имали смо 50 активности, званична Првенства РС и БиХ, пет Балканских првенстава, свијетско првенство, Европски Куп, три кампа, 23 турнира, Европске отворене школске игре и Мале Олимпијске игре РС. Током 2023. године, наши такмичари освојили су 290 медаља. Џудо клуб „Пантер“ добио је 14 репрезентативаца БиХ у свим узрасним категоријама, те 46 медаља и 13 пехара у свеукупним пласманима на Првенствима РС и БиХ.



На Првенствима Републике Српске освојена је 27 медаља (13 златних, шест сребрних и осам бронзаних). На првенствима БиХ освојено је 19 медаља (осам златних, три сребрне и осам бронзаних). На првенствима Балкана освојено је 11 медаља (двије златне, једна сребрена и осам бронзаних). У екипној конкуренцији наши кадети и кадеткиње су трећи у Републици Српској. Такође, у свеукупном пласману (м+ж) наши кадети су трећи у Републици. Млађи пионири су шампиони и свеукупно (м+ж) шампиони РС. Сениорке су вицешампионке у Републици Српској док су и полетарци свеукупно други у Републици. Старији пионири су трећи, јуниорке друге у Републици Српској као и јуниорке, У23.



Старији пионири, кадеткиње и кадети свеукупно (м+ж) су екипни вицешампиони БиХ док су полетарци трећи.

Организовали смо међународни турнир „Трофеј Пантера“ на којем је наступило преко 600 такмичара из десет земаља.



Поносни смо на такмичаре, тренере, управу клуба са предсједником Огњеном Ђуком на челу као и свима који су учествовали у стварању резултата. Драги чланови, овим путем желимо вам се захвалити што сте са нама провели 2023. годину“, стоји у саопштењу Џудо клуба „Пантер“.

(Семберија инфо)