Ђоковић изгубио, Де Минор остварио највећу побjеду у каријери :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић изгубио, Де Минор остварио највећу побjеду у каријери


Фото - Танјуг / АП

Извор: Танјуг / Глас Српске

Српски тенисер Новак Ђоковић поражен је данас у Перту од Аустралијанца Алекса де Минора 6:4, 6:4 у првом мечу четвртфинала Јунајтед купа.

Меч је трајао 92 минута. Де Минор је остварио највећу побjеду у каријери, пошто је успио да савлада Ђоковића, који није приказао своју најбољу игру пошто је током меча имао проблема са повредом зглоба десне руке. Српски тенисер је изгубио меч у Аустралији послије шест година.

Ђоковић је сигурно ушао у меч и на свој сервис повео је 1:0 у првом сету. Играло се потом гем за гем до резултата 3:3. Де Минор је у седмом гему, који је трајао 12 минута, имао двије брејк лопте на сервис српског тенисера, али је Ђоковић успио да поведе 4:3. 

Српски тенисер је потом у паузи између гемова затражио помоћ физиотерапеута због проблема са зглобом десне руке, али судије то нису примијетиле. Супервизор меча је ушао на терен и саопштио да физиотерапеут не може да укаже помоћ српском тенисеру. 

Де Минор је у наставку меча изједначио на 4:4, а онда је у наредном гему направио брејк и повео 5:4. Ђоковићу је у паузи између гемова указана помоћ. Де Минор је затим на свој сервис стигао до 6:4 и 1:0 у сетовима.

Ђоковић је сигурно освојио први гем у другом сету иако је имао проблема са повредом руке. Играло се потом гем за гем, а Де Минор је у седмом гему направио брејк и повео 4:3. Аустралијанац је задржао два гема предности, а други сет је добио резултатом 6:4.

У женском синглу за Србију ће играти Наталија Стевановић умјесто најављене Олге Даниловић, док ће Аустралију представљати Ајла Томљановић. По завршетку женског сингла биће одигран дуел микс дублова.