Звезда "разбила" Партизан, прекинут низ црно-бијелих :: Semberija INFO ::

 

Звезда "разбила" Партизан, прекинут низ црно-бијелих


FOTO: Tanjug
Кошаркаши Црвене звезде побиједили су вечерас на домаћем терену Партизан резултатом 88:72, у оквиру 19. кола Евролиге.

Био је ово трећи овосезонски вјечити дерби и прва побједа црвено-бијелих. Партизан је прво славио у елитном такмичењу (88:86), а потом и регионалној АБА лиги (98:87).

И поред вечерашњег пораза Партизан је и даље бољи у Евролиги ове сезоне у односу на љутог ривала. Црно-бијели имају 10 побједа и 9 пораза, док Звезда сада има скор 8-11.

Овај дуел је био тек четврти дерби у елитном такмичењу између “вјечитих” ривала, с обзиром да је претходне сезоне одигран први историјски. Тренутно су изједначени, оба тима имају по двије побједе и два пораза.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Немања Недовић са 16 поена, док су Фреди Гилеспи и Рокас Гиедраитис постигли по 14 поена. У тиму Партизана најбољи је био Кевин Пантер са 17 поена.

Црвена звезда је на овом мечу играла без Луке Митровића и Стефана Лазаревића, док у екипи Партизана није било Зека Ледеја, Алексе Аврамовића и Уроша Трифуновића.

Утакмица је одиграна у Штарк арени пред више од 20.000 навијача Црвене звезде.

Кошаркаши Црвене звезде ће у наредном колу Евролиге, деветог јануара, гостовати Асвелу, док ће Партизан играти у Истанбулу са екипом Фенербахчеа.

(Глас Српске)