Селектор Пешић најавио спектакл: Србија и САД играју прије Олимпијских игара :: Semberija INFO ::

 

Селектор Пешић најавио спектакл: Србија и САД играју прије Олимпијских игара


Извор: Танјуг / РТРС

​Светислав Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, открио је да ће селекције Србије и Сједињене Америчке Државе одиграти пријатељски меч прије Олимпијских игара.

Током припрема за Олимпијске игре наредне године биће одржан кошаркашки турнир у Абу Дабију, а на њему ће са Аустралијом и Сједињеним Америчким Државама учествовати и Србија.

Прије турнира у Абу Дабију репрезентација ће играти и у Лиону на опроштајној утакмици Тонија Паркера.

- Највјероватније идемо на турнир у Абу Даби, тамо ћемо играти прву утакмицу са Аустралијом, а другу са САД. Они су нама послали понуду да се потпише уговор, услови које смо тамо добили су фантастични, сада Савез треба да то њима потврди. Највјероватније идемо тамо. Играмо са Французима на опроштају Тонија Паркера, то је 12. јула, прије него што играмо у Абу Дабију. У Абу Дабију смо 15, 16. и 17. јула, а са Французима играмо у Лиону. То је то, засад - рекао је селектор Светислав Пешић.

Српски кошаркашки обезбиједили су учешће на Олимпијским играма послије освојене сребрне медаље на Свјетском првенству, а осим Орлова директан пласман осигурали су и Француска, Њемачка, САД, Аустралија, Јапан, Канада као и Јужни Судан.