Ватерполисти Србије убjедљиво савладали и Њемачку :: Semberija INFO ::

 

Ватерполисти Србије убjедљиво савладали и Њемачку


Фото - Танјуг

Извор: Танјуг / Глас Српске

ЗАГРЕБ - Ватерполисти Србије побједили су Њемачку резултатом 14:6 (3:2, 5:2, 2:2, 4:0) групе Ц Друге дивизије на Европском првенству које се одржава у Хрватској.

Послије декласирања Израела, Србија је била убједљива и против Њемачке, најјачег ривала у групи. Изабраници Уроша Стевановића су од почетка меча имали предност, а већ послије полувремена је било јасно да ће славити јер су имали плус пет.

Најефикаснији у редовима Србије био је Марко Радуловић са четири гола, три је дао Душан Мандић, по два капитен Никола Јакшић и Немања Вицо, а по један Страхиња Рашовић, Сава Ранђеловић и Немања Убовић. Свих шест голова за Немачку дала су три играча, по два пута су се у стријелце уписали Фин Шуце, Денис Стрелезкиј и Никлас Кај Шипер.

У посљедњем мечу групе Ц Србија ће прекосутра играти против Малте, а тај дуел ће уједно одлучити и да ли ће "делфини" бити први у групи.

Директан пласман у четвртфинале ЕП избориће по двије најбоље пласиране репрезентације из група А и Б. Трећепласиране и четвртопласиране селекције из група А и Б играће у осмини финала са двије првопласиране репрезентације из група Ц и Д.

Европско првенство у ватерполу, које је одузето Израелу због рата у тој држави, одржава се у Загребу и Дубровнику и трајаће до 16. јануара 2024. године. Титулу првака Европе брани Хрватска која је као домаћин славила 2022. године.

ЕП је истовремено и квалификационо такмичење за Олимпијске игре, најбоље пласирана селекција ће у Париз, уз напомену да визу већ имају Мађарска, Грчка и домаћин ОИ Француска.