Борац избио на друго мјесто :: Semberija INFO ::

 

Борац избио на друго мјесто


Нова, пета у низу, побједа фудбалера Борца који су на табели прескочили екипу Радника и, захваљујући чињеници да меч на на ''Грбавици'' није одигран, засјели на друго мјесто премијерлигашке табеле.

Прво полувријеме протекло је у потпуној доминацији Бањалучана који, истини за вољу, нису поновили игру као из неких претходних мечева, али су ипак већ након првих 45 минута морали да имају резултатску предност. Ипак, друго полувријеме је донијело одлуку. Прво је Марко Мирић у 47. минуту прошао по десној страни, упутио оштар приземан центаршут, а у жељи да интервенише испред Саше Кајкута, Марко Симоновић је закуцао лопту под пречку властитог гола.

Тек након примљеног поготка гости почињу са офанзивнијом игром. У 55. минуту Кајкут гријеши на центру, лопте се докопао Владимир Брадоњић, кренуо према голу Борца, пред шенаестерцем га сустиже Владимир Волков, играч Радника пада, а судија Александар Његомировић само одмахује руком. Неколико минута касније, искусни Велибор Ђурић шутира из изгледне позиције, али преко гола, а најбољу прилику гости су имали у 71. минуту. Након једног дуго напада лопта је дошла до Симоновића који топовски шутира са 17 метара и погађа пречку.

У 77. минуту Борац оргнизује брз напад, Врањеш се сјајном финтом ослобађа Симоновића који га потом, са леђа руши у казненом простору и Његомировић показује на ''бијелу тачку''. То је толико изиритирало фудбалере Радника да су кренули према свлачионици у намјери да напусте утакмицу. Ипак, вратио их је капитен Ђурић, а онда је Врањеш топовским шутем повисио предност свог тима на 2:0.

Глас Српске​