Синер: Ово је посебан турнир за мене, хвала свима на подршци :: Semberija INFO ::

 

Синер: Ово је посебан турнир за мене, хвала свима на подршци


Фото - Танјуг
Извор: Агенције / РТРС

Италијански тенисер Јаник Синер захвалио је данас у Мелбурну породици, тиму и навијачима на подршци и истакао да је Аустралијан опен посебан турнир за њега.

Синер је раније данас у финалу Аустралијан опена послије преокрета побиједио Руса Данила Медведева 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

- Даниле, честитке теби и тиму на невјероватном турниру. Одиграли смо много мечева, једноставно сам нашао нешто у својој игри. Ти ме гураш, ти сати које си провео на терену, то је невјероватно. Надам се да ћеш и ти једном да освојиш трофеј овдје. Желим ти све најбоље у наставку сезоне - рекао је Синер на свечаној церемонији.

Италијан је освојио прву гренд слем титулу у свом првом гренд слем финалу

- Ово је посебан турнир за мене. Хвала мом тиму, свима у боксу, онима код куће. Трудили смо се да напредујемо из дана у дан, да будемо јачи, ментално. Бодрили сте ме, били уз мене. Није било лако са мном, али хвала вам свима. Свима код куће, посебно породици, посебно родитељима желим све најбоље. Хвала што су ми дозволили да изаберем тенис. Никада нису вршили притисак на мене. Имао сам слободу као дијете и зато им велико хвала. Видимо се сљедеће године, хвала вам свима - додао је Синер.

Медведев: Синер заслужио побједу, подигао је игру на невјероватан ниво

Руски тенисер Данил Медведев честитао је Јанику Синеру на титули на Аустралијан опену и истакао да је Италијан заслужено стигао до трофеја у Мелбурну.

- Честитам Јанику, играо је сјајно данас. Заслужио је побједу, подигао је игру на невјероватан ниво. Играли смо доста пута. Надам се да ово није твој посљедњи гренд слем. Три пута сам поражен у финалима, надам се да ћу бити бољи следећи пут - рекао је Медведев по завршетку меча.