Црна Гора пронашла селектора, Просинечки преузима "соколе" :: Semberija INFO ::

 

Црна Гора пронашла селектора, Просинечки преузима "соколе"


Foto: Wikimedia Commons/ Media Centre Belgrade
Фудбалска репрезентација Црне Горе чека новог селектора још од 8. децембра, када је Миодраг Радуловић саопштио да неће остати на клупи ,,сокола“ по истеку трогодишњег мандата и чекању је дошао крај.

На сједници Извршног одбора Фудбалског савеза 27. децембра усаглашено је да руководство Савеза у наредном периоду обави разговоре са кандидатима за ову позицију како би ИО именовао новог селектора до краја јануара 2024. године.

Јануар је прошао, селектор и даље није званично именован.

ФСЦГ је (неочекивано) ушао у трку са временом јер су за март заказани пријатељски мечеви, затим утакмице УЕФА Лиге нације у септембру, октобру и новембру, и питање селектора је постало ургентно.

Црну Гору, осим пријатељских мечева у марту и јуну, очекују утакмице УЕФА Лиге нације. Наредни дани требало би да отклоне дилему, у завршници потраге остало је неколико кандидата, а међу њима је, незванично сазнају Вијести.ме, Роберт Просинечки (55), који ће и добити повјерење Фудбалског савеза Црне Горе.

На клупи Црне Горе до сада су били Зоран Филиповић, Златко Крањчар, Бранко Брновић, Љубиша Тумбаковић, Фарук Хаџибегић и Миодраг Радуловић.

(Независне)