Хамилтон напушта Мерцедес, од 2025. у Ферарију :: Semberija INFO ::

 

Хамилтон напушта Мерцедес, од 2025. у Ферарију


Foto: Tanjug/AP
Седмоструки свјетски шампион Левис Хамилтон на крају сезоне напустиће Мерцедес. Ускоро се очекује потврда његовог преласка у Феррари, о чему се спекулише цијелог дана.

Мерцедес АМГ Петронас обавијестио је своје навијаче и јавност како ће Леwис Хамилтон напустити Мерцедес на крају сљедеће сезоне.

То је потврда о данашњим информацијама које су седмероструког првака свијета у поретку возача већ преселиле у Феррари од старта 2025. године.

“Мерцедес АМГ Петронас и Левис Хамилтон ће се разићи од краја 2024. године. Левис је активирао клаузулу из уговора потписаног прошле године”, написали су из тима Мерцедеса.



Шпекулације о Хамилтоновом преласку у Ферари појављивале су се сваке године, а сам Британац је у току прошле сезоне најбржег циркуса на свијету признао да је имао разговоре са тимом из Маранела, али је тада рекао да му Ферари никада није званично понудио уговор и мјесто у болиду.



Чини се да је сада дошао тренутак да Хамилтон сједне у тај исти болид најтрофејније екипе у историји Формуле 1. То је потврдио и службени налог Формуле 1, који тврди да је Хамилтон завршио посао, преноси  n1.
 
(Независне)