СТРЕЉАЧКИ КЛУБ „ТРБ“: ДЈЕВОЈКЕ ЗА РЕКОРДЕ :: Semberija INFO ::

 

СТРЕЉАЧКИ КЛУБ „ТРБ“: ДЈЕВОЈКЕ ЗА РЕКОРДЕ



На радост свих љубитеља стрељаштва, почела је нова сезона такмичења и у овој олимпијској дисциплини. Крајем прошлог мјесеца, тачније 28. јануара, у Тешњу је одржано прво коло Кадетске лиге БиХ за 2024. годину. Учествовало је седам клубова са 22 такмичара. 

Стрељачки клуб „ТРБ“ из Бијељине је показао да, уз неприкосновену Софију Ракић, има још неколико сјајних младих такмичарки које су прошле године почеле остваривати запажене резултате на јаким стрељачким турнирима. Прво коло Кадетске лиге БиХ у овој години показује да СК „ТРБ“ наставља још снажније у односу на прошлу сезону.



Наиме, екипа СК „ТРБ“ у саставу Софија Ракић, Ана Перић и Марија Трифковић освојила је прво мјесто у категорији „ваздушни пиштољ“. Уз титулу најбољих у овом колу, дјевојке из Бијељине су поставиле и нови рекорд БиХ погодивши 1071 круг. Резултат је тим већи када се зна да су и ранији државни рекорд, у Првенству БиХ за кадете прошле године постигле управо такмичарке из Бијељине (Ракић, Митровић, Трифковић), са погођена 1044 круга.

У појединачном пласману, Софија Ракић је заузела друго мјесто, са 365 погођених кругова - као и првопласирана Сумеја Ганић из СК „Високо“. Ана Перић је заузела четврто (356 кругова), Марија Тифковић пето (350 кругова) и Андреја Митровић седмо мјесто (348 кругова).