СП у ватерполу: "Делфини" корак до Париза :: Semberija INFO ::

 

СП у ватерполу: "Делфини" корак до Париза


Извор: Глас Српске

ДОХА - Ватерполисти Србије очитали су лекцију Црној Гори коју су побиједили резултатом 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0), у другом колу групне фазе такмичења на Свјетском првентву у Дохи.

"Делфини" су тако направили велики корак ка првом мјесту у групи које доноси директан пласман у четвртфинале, а самим тим и наступ на Олимпијским играма у Паризу ове године.

Ривал Србима у трећем колу које је на распореду у петак од 15.30 часова биће САД који има учинак 1-1, након пораза од Црне Горе и славља над Јапаном. У другу фазу такмичења даље ће проћи прве три екипе из сваке групе с тим што ће првопласирани играти четвртфинале, а остали тимови ће се борити у осмини финала. 

Изабраници селектора Уроша Стевановића сјајно су отворили утакмицу и повели са 4:0, што је одредило и даљи њен ток. Први погодак "ајкуле" су постигле тек у осмом минуту да би десет минута Србија била без гола што је Црна Гора искористила и пришла на "минус два" (6:4). Пет голова српских ватерполиста у трећем периоду игре само су потврдили добру игру док су у посљедњој четвртини постигли три, а нису примили ниједан за велико славље.

Душан Мандић постигао је четири гола за Србију, Страхиња Рашовић, Виктор Рашовић и Ђорђе Вучинић додали су по два, а Никола Јакшић, Радомир Драшовић, Сава Ранђеловић, Немања Вицо по један. По један гол за Црну Гору постигли су Канстантин Аверка, Владо Попадић, Стефан Видовић, Ђуро Радовић, Душан Матковић и Јован Вујовић.