Спектакл у Лиги нација: БиХ и Србија сазнале ривале :: Semberija INFO ::

 

Спектакл у Лиги нација: БиХ и Србија сазнале ривале


Данас је у Паризу одржан жријеб за четврто издање Лиге нација, а своје противнике у елитној Лиги А нација сазнали су БиХ и Србија, које су у посљедњем издању освојиле Лигу Б.
БиХ и Србија су се нашли у четвртом "шеширу", па су за ривали добили по једног противника из трећег, другог и првог шешира. Тако ће БиХ играти у групи у којој се налазе Низоземска, Мађарска, Њемачка.
Србија , која ће дебитовати А лиги налази се у групи заједно са Шпанијом, Данском и Швајцарском.
Овогодишња Лига нација почиње 5. септембра и трајаће до 19. новембра. По двије најбоље селекције из сваке групе А дивизије избориће пласман на завршни турнир, укупно осам, умјесто досадашње четири. Трећепласиране репрезентације ће играти бараж за останак у Лиги А против другопласираних екипа из група Лиге Б, док четвртопласиране екипе из Лиге А испадају у Лигу Б.
Трофеј брани Шпанија, а претходни побједници били су Француска и Португал.
Финални турнир одржаће се од 4. до 8. јуна, а претходно од 20. до 25. марта одиграће се плеј-оф и плеј-аут.
Лига нација важна је и због квалификација за Мундијал 2026. године у САД, Мексику и Канади јер ће четири најбоље селекције, које нису избориле бараж кроз квалификације, играти у баражу са још 12 другопласираних из квалификација. Четири репрезентације ће се кроз бараж пласирати на Свјетско првенство.
Група А 1: Хрватска, Португал, Пољска, Шкотска.
Група А 2: Италија, Белгија, Француска, Израел.
Група А 3: Низоземска, Мађарска, Њемачка, БиХ.
Група А 4: Шпанија, Данска, Швајцарска, Србија.
 
(Независне)