Велика промјена у фудбалу: Уводи се плави картон :: Semberija INFO ::

 

Велика промјена у фудбалу: Уводи се плави картон


Foto: X.com
Документа у која је имао увид британски Телеграф, а која потичу од Борда свјетске фудбалске асоцијације (ИФАБ) указују на увођење прве велике промјене у начину додјељивања картона још од Свјетског првенства 1970. године.
Плави картон иначе представљао би казну за играча који га добије од 10 минута ван игре уколико би направио довољно груб фаул или исказао непоштовање према судији.

Фудбалски савез Велса наводно ће први примијенити ово правило у нижим лигама, а боја је одабрана како би се скроз разликовала од жуте и црвене, па је наранџаста отпала као опција.

Још увијек не постоји јасно разграничење када би арбитри требало да одаберу неки од три наведена картона и пракса је једино мјерило које на томоже да укаже. Осим тога, два плава картона била би највјероватније једнака црвеном, баш као и два жута.

Александар Чеферин је у разговору за Телеграф истакао да је он против увођења таквог правила, мада би оно могло да заживи и поред његове жеље. Посебно јер ће ФА куп за мушкарце и жене у наредној бити такмичење које ће на најбољи начин показати да ли је ово правило ефикасно или не.

(Глас Српске)