У недјељу почиње „ГОал гирлс“ футсал камп за дјевојчице :: Semberija INFO ::

 

У недјељу почиње „ГОал гирлс“ футсал камп за дјевојчице


Посљедњих година футсал је у Бијељини у експанзији, а у прилог томе говори чињеница да је клуб малог фудбала "Радник" из Бијељине у својој дебитантској сезони у Премијер лиги Босне и Херцеговине освојио шампионску титулу.
 
Добри резултати КМФ "Радник" су привукли многобројне љубитеље футсала на утакмице, а од посебног значаја јесте чињеница да тим утакмицама присуствује велики број дјечака и дјевојчица.


 
С обзиром на то да окосницу шампионског тима чине момци који су родом из Бијељине и околине, дугорочни план јесте да се анимирају дјеца и млади како би Бијељина и у наредним годинама имала тим који ће играти значајну улогу на фудбалској сцени.
 
Пошто женски футсал у граду није на задовољавајућем нивоу, група спортских радника је дошла на идеју да се, у партнерству са КМФ „Радник“, организује једнодневни камп у затвореном под називом „GOal girls“, који ће подразумијевати активности које ће дјевојчицама приближити футсал као спорт, али и као начин за стварање здравих навика.
 
Камп ће се одржати 11. фебруара 2024. године од 09.00 до 12.00 часова у дворани Гимназије „Филип Вишњић“ и подразумијеваће сљедеће активности:
  • Радионица на тему "Предности бављења футсалом и значај овог спорта на глобалном нивоу"
  • Организовање мини тренинга за дјевојчице
  • Организовање полигона за дјевојчице
  • Додјела сертификата свим учесницама кампа
  • Дружење организатора, стручних радника и полазница кампа
 
Активност се реализује у склопу пројекта „Football zajedno“, којим координише „Fairplay“ иницијатива из Аустрије, са главним имплементацијским партнером „Играјмо заједно иницијатива“ (iZi) у сарадњи са фудбалским савезима Босне и Херцеговине и Црне Горе, кроз УЕФА „HatTrick“ програм, а уз подршку Аустријске развојне агенције (ADA).