Фудбалери Вележа први четвртфиналисти Купа БиХ :: Semberija INFO ::

 

Фудбалери Вележа први четвртфиналисти Купа БиХ


Foto: FK TUZLA SITI

Фудбалери Вележа први су четвртфиналисти Купа Босне и Херцеговине.

Мостарци су вечерас у првој утакмици осмине финала најмасовнијег такмичења и уједно на отварања прољетног дијела сезоне на стадиону „Рођени“ савладали Тузла Сити резултатом 3:2.

Вележ је повео у 21. минути када су Суљић и Вехабовић одиграли лијепу акцију, а први је асистирао другом који лијепо погађа за 1:0.

Нису се домаћи играчи зауставили након постигнутог поготка. У 23. минути Пршеш је добро шутирао са 20 метара метара, али голман гостију се још једном истакнуо на голу. У 30. минути још један покушај са приближне дистанце, овога пута је шутирао Пршеш, али голман гостију поново добро брани.

Иако су гости у друго полувријеме ушли агресивније, у 50. минути домаћи су фудбалери удвостручили своју предност. Након једног контра напада Гулиасхвили је асистирао вечерас расположеном Суљићу који неометан погађа за 2:0.

Потом је услиједила потпуна офанзива гостију. Редом су се низале прилике Делимеђца, Бихорца, Хаџића и Пантелића. У 60. минути офанзива гостију се исплатила када је Хаџић након једног корнера погодио за смањење резултата на 1:2.

Домаћи се нису стигли ни опоравити од тог поготка, а услиједио је нови. Само двије минуте послије Делимеђац одличним ударцем са преко 20 метара погађа гол за 2:2. Коначан резултат поставио је у 69. минути Хаскић.