Граховац: Сигуран сам да ће нас Лана опет обрадовати одличним наступом :: Semberija INFO ::

 

Граховац: Сигуран сам да ће нас Лана опет обрадовати одличним наступом


Фото - АА

Извор: Фена (Б.Е.Г)

Од 11. до 18. фебруара у Дохи се одржава Свјетско првенство у пливању на којем ће Босну и Херцеговину представљати Лана Пудар, Дино Сиротановић-Хасибовић и Ади Мешетовић.

Вођа тима наше селекције је проф.др. Дамир Ђедовић, главни тренер је проф.др. Горан Граховац, а дио бх. тима је и тренер Минел Бакал.

Највећа узданица Босне и Херцеговине на овом првенству је наша најбоља пливачица Лана Пудар, која ће на овом првенству наступити само у дисциплини 200 метара делфин. Ова дисциплина је на програму 14. фебруара, а Лана ће наступити у јутарњим квалификацијама по нашем времену око 10.40 сати.

Дамир Ђедовић је изјавио да се Лана заједно са својим тимом у Дохи налази од 2. вељаче те да су презадовољни увјетима и организацијом самог првенства.

"Лана је након наступа на првенству Еуропе у малим базенима почетком просинца у Румуњској имала период до краја прошле године гдје је тренирала доста мањим интензитетом. Односно, морала је узети мало одмора након веома напорног периода у години која је иза нас. Тако да смо с озбиљнијим тренажним процесом кренули тек почетком мјесеца сијечња", говори Ђедовић.

Додао је како је Лана на посљедњим припремама зарадила мању озљеду рамена, која је успјешно санирана.

Њен тим је одлучио да нема потребе за било каквим већим натјецатељским напором у овом периоду године те су зато и одлучили да Лана наступи само у једној дисциплини на овом првенству.

Тренер Горан Граховац сматра како је пред Ланом тек оно најбитније, а то су припреме за наступ на олимпијским играма у Паризу те да нема никакве потребе за било каквим ризиком.

“Искрено до задњег тренутка нисмо били сигурни треба ли наступити на овом првенству, али смо на крају одлучили да се ипак појави и забиљежи наступ на овом првенству. Она је заиста јако жељела да наступи и у дисциплини 100 метара делфин. Нарочито, јер због отказа наступа одређеног броја пливачица има друго пријављено вријеме на овом првенству. Међутим, наша је одлука да на овом првенству убиљежи наступ само у дисциплини 200м делфин и да је то сасвим довољно у овој фази њезиних припрема, с обзиром на обим и интензитет тренинга у претходном периоду, као и на њено тренутно стање", рекао је Граховац.

Сигуран је да ће Лана забиљежити одличан резултат на овом првенству те да ће нас опет обрадовати одличним наступом.

Ђедовић је истакнуо и велику подршку бх. велепосланства у Катару за вријеме њиховог боравка у Дохи, као и људи из Босне и Херцеговине који тако живе и раде.

“Морам се заиста захвалити велепосланику Семиру Халиловићу на свесрдној подршци за вријеме нашег боравка на припремама у Дохи, те нашим људима из Дохе, Вахиду Суљићу из Qатар Фоундатион, професору Амиру Пулићу, физиотерапеуту Бењамину Салчиновићу, као и нашем бившем рукометном репрезентативцу Данијелу Шарићу, који су заиста били ту за нас у сваком тренутку и осигурали нам све што било потребно за што угоднији боравак у Дохи", казао је он.