Партизан протутњао кроз Лакташе :: Semberija INFO ::

 

Партизан протутњао кроз Лакташе


Извор: Глас Српске

ЛАКТАШИ - Спектакл у Лакташима припао је кошаркашима Партизана. Београдски тим је у мечу 20. кола АБА лиге у препуној дворани савладао Игокеу 98:52 (23:21, 26:12, 23:10, 26:9) и тако дошао до 14. побједе у регионалном такмичењу.

Партизан је у овај меч ушао без четворице кошаркаша Алексе Аврамовића, Фрeнка Каминског, Алена Смаилагића и Уроша Трифуновића, али је већим дијелом утакмице у потпуности контролисао дешавања на паркету.

Игокеа је била равноправан ривал само до 13.минута када су домаћи последњи пут имали неријешен резултат. Тада је било 25:25, а затим је услиједила серија Партизана од 10:0 која је преломила меч. Након тога гости су кренули да играју са пуно више самопоуздања и сигурно су повећали и сачували предност. Домаћи тим никако није успијевао да одговори на агресивну игру “црно-бијелих”.

Партизан је искористио своју доминацију у скоку што му је уз лош шут Игокее за три поена у првом дијелу донијело предност коју су сачували до краја утакмице. То је омогућило тренеру Жељку Обрадовићу да већу минутажу у овом дуелу да Балши Копривици и Матеушу Понитки а додатне минуте су добили и Тристан Вукчевић као и Џејлен Смит. Упркос томе интензитет игре гостујућег тима није падао.

У побједничком тиму Партизана најбољу утакмицу од доласка одиграо је Матеуш Понитка који је убацио 16 поена, док је Бруно Кабокло додао 14. Поен мање убацио је Копривица. Код Игокее једини двоцифрен играч је био Един Атић са 10 поена.

Долазак кошаркаша Партизана изазвао је велику пажњу у Лакташима, па је дворана била испуњена до последњег мјеста а гости су имали огромну подршку. Највише аплауза добио је тренер Жељко Обрадовић приликом уласка у дворану а и након меча. Навијачи су му скандирали “Узми Жељко евро-титулу”. Такође био је транспарент посвећен трагично преминулом Дејану Милојевићу на којем је писало: ”У срцима нашим велика је рана памтиће те вјечно дјеца Партизана, Дејан Милојевић 1977-20024”.