Европско првенство у каратеу за младе: Босна и Херцеговина има четири првака континента :: Semberija INFO ::

 

Европско првенство у каратеу за младе: Босна и Херцеговина има четири првака континента


Извор: БХРТ/Агенције (Б.Е.Г)

Европско првенство у каратеу за такмичаре до 21 године, јуниоре и кадете одржава се y грузијском Тбилисију, а током којег су сјајне резултате забиљежили представници Босне и Херцеговине.

Златне медаље су освојили: Анес Бостанџић, Бекир Грабус, Емина Сиповић и Али Арнаутовић.

Бостанџић је постигао побједе на првенству Старог континтента и стигао до великог финала, гдје је резултатом 8:0 савладао представника Азербејџана те постао првак у категорији такмичара до 21 године и са преко 84 килограма.

Сиповић је била најбоља у категорији до 61 килограма, а такмичила се са супарницама до 21 године. Емина је у финалу побиједила представницу Словеније резултатом 4:1

Грабус је постао првак Европе у категорији У-21 до 67 килограма, а у финалу је побиједио домаћег представника Грузије резултатом 2:1.

Злато је освојио и кадетски бх. репрезентативац Али Арнаутовић, који је у категорији до 70 килограма био најбољи на првенству.У финалу је савладао Украјинца резултатом 1:0.

Ајла Сиповић освојила је сребрену медаљу у конкуренцији јуниорки до 66 килограма, а Нејра Сиповић бронзану медаљу у конкуренцији такмичарки до 21 године и до 55 килограма.