ЗАВРШЕН ФУТСАЛ КАМП „ГОал ГИРЛС“: ВЕЛИКИ ОДЗИВ ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ ДЈЕВОЈЧИЦА :: Semberija INFO ::

 

ЗАВРШЕН ФУТСАЛ КАМП „ГОал ГИРЛС“: ВЕЛИКИ ОДЗИВ ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ ДЈЕВОЈЧИЦА



У дворани Гимназије јуче је организован једнодневни камп у затвореном под називом „ГОал Гирлс“, а исти је подразумијевао активности које су дјевојчицама приближиле футсал као спорт, али и као начин за стварање здравих навика. 

Посљедњих година футсал у Бијељини доживљава експанзију, а у прилог томе говори чињеница да је Клуб малог фудбала "Радник" из Бијељине у својој дебитантској сезони у Премијер лиги Босне и Херцеговине освојио шампионску титулу.

Добри резултати КМФ "Радник" су привукли многобројне љубитеље футсала на утакмице, а од посебног значаја јесте чињеница да тим утакмицама присуствује велики број дјечака и дјевојчица. С обзиром на то да окосницу шампионског тима чине момци који су родом из Бијељине и околине, дугорочни план јесте да се анимирају дјеца и млади како би Бијељина и у наредним годинама имала тим који ће играти важну улогу на фудбалској сцени БиХ и Европе.

Пошто женски футсал у граду није на задовољавајућем нивоу, група спортских радника је дошла на идеју да се, у партнерству са КМФ „Радник“, организује футсал камп за дјевојчице, а план за наредни период јесте да ова манифестација прерасте у традицију. 



Камп се одржао у дворани Гимназије „Филип Вишњић“ и подразумијевао је сљедеће активности:

-Радионица на тему "Предности бављења футсалом и значај овог спорта на глобалном нивоу",
-Организовање мини тренинга за дјевојчице,
-Организовање полигона за дјевојчице,
-Додјела сертификата свим учесницама кампа,
-Дружење организатора, стручних радника и полазница камп.

Са учесницама кампа су радили чланови КМФ „Радник МД Схоп“,Давор Арнаутовић и Стефан Ракић као и кондициони тренер ове екипе, Предраг Зарић.

Активност се реализује у склопу пројекта „Фоотбалл заједно“, којим координише „Фаирплаy“ иницијатива из Аустрије, са главним имплементацијским партнером „Играјмо заједно иницијатива“ (иЗи) у сарадњи са фудбалским савезима Босне и Херцеговине и Црне Горе, кроз УЕФА „ХатТрицк“ програм, а уз подршку Аустријске развојне агенције (АДА).