Гдје је данас чувена Ана Курњикова? :: Semberija INFO ::

 

Гдје је данас чувена Ана Курњикова?


Својом појавом деведестих година направила је прави бум у свијету спорта.

Иако никада није освојила нити један турнир у синглу (имала их 16 у дублу), готово сви су знали за Ану Курњикову (42). Многи је и дан данас сматрају најљепшом спортисткињом која се икада појавила на спортским борилиштима. 

Некад најпраћенија и најпопуларнија спортисткиња свијета данас живи миран и складан живот. Била је у вези са познатим хокејашима, а од 2001. године је у вези са пјевачем Енрикеом Игласијасом. Њено име је било најчешће претраживани појам на “Гоогле-у. 

Популарни пар се упознао на снимању његовог популарног музичког спота из 2001. за "Есцапе" и убрзо након тога почели да се забављају. Иако пар није био вјерен или ожењен (према сазнањима јавности), бивша тенисерка се на свом Инстаграму јавља као Анна Курникова Иглесиас. Живе са дјецом у Мајамију и поносни су родитељи троје дјеце.

Углавном се труде да свој приватни живот задрже за себе. Не тако често објављују фотографије на друштвеним мрежама, углавном када се ради о прослави рођендана најближих. Њих двоје имају невјероватан дом у Мајамију вриједан 26 милиона долара који дијеле са своје троје преслатке дјеце близанцима Николасом и Луси (6) и Мери (3).

Николас и Луси, рођени су 16. децембра 2017. Пар никада није јавно рекао да очекују своју прву заједничку децу.
Курникова је своју трудноћу углавном скривала. Тек мејсец дана касније, 16. јануара 2018, Иглесијас и Курникова су поделили прве фотографије својих близанаца. Пар је 20. јануара 2020. дочекао своје треће дијете, ћерку Мери. Као и са својим близанцима, пар је држао Курникову трудноћу подаље од медија. Најавили су њено рођење недјељама касније, 13. фебруара 2020, када су подијелили фотографије бебе Мери у болници.

Иако би и дан данас била у центру пажње медија чувена Рускиња је одлучила да живи живот далеко од очију јавности, сконцентрисана на своју породицу. 

Сениорску каријеру започела с 14 година. Тениска сензација је постала када је 1996. године доспјела до четвртфинала УС Опена, гдје је поражена од Штефи Граф. Најбољи пласман остварила је 2000. године када је била осма на свијету. Играла је четири финала WТА турнира, а најбољи резултат на Гранд Слам турнирима јој је полуфинале Вимблдона из 1997. године када је поражена од Мартине Хингис с којом је освојила двапут Аустралијан опен у дублу. 

Имала је доста проблема са повредама (леђа), тако да је 2003. године објавила крај каријере с непуне 22 године.
Дакле, у тренутку када је била једна од најпопуларнијих на свијету. Потписивала је бројне спонзорске уговоре, бавила се манекенством и многим другим стварима. Проглашена је за најсексипилнију жену свијета од стране магазине ФХМ 2002. године.

„Бити у центру пажње од дјетињства било је заиста тешко“, рекла је једном Рускиња. 

Упркос томе што је ушла у пету деценију живота рођена Московљанка и даље плијени невјероватном љепотом.

(Независне)