Ватерполисти Србије данас у четвртфиналу Свjетског првенства против Хрватске :: Semberija INFO ::

 

Ватерполисти Србије данас у четвртфиналу Свjетског првенства против Хрватске


Фото - Танјуг

Извор: Танјуг / Глас Српске

ДОХА - Ватерполисти Србије данас од 17 сати састају се у четвртфиналу Свjетског првенства у Дохи против селекције Хрватске.

Класик свjетског ватерпола, након што су обе екипе избориле олимпијску визу, донеће одлуку о томе ко ће у борбу за медаље, односно у полуфинале против Мађара или Француза.

"Хрватска је екипа врхунских појединаца који се одлично познају. Јака је свака линија голман Бијач, јаки центри, одични шутери. Најважнија је одбрана, заједничка пожртвованост у сваком моменту. Нема сумње да нас чека тешка утакмица, али ћемо сигурно учинити све да победимо и одемо у полуфинале", истакао је у најави меча српски репрезентативац Ђорђе Вучинић.

Готово сваки сусрет Срба и Хрвата је прича за себе - Хрвати су успешнији на Светском првенству 3:2, на Олимпијским играма 2:1 у победама, Србија је боља на Европским првенствима 3:1.

У Будимпешти у четвртфиналу СП Хрватска је била боља 14:12, а Србија може да се похвали да је сваки сусрет за злато добила, од којих су највреднији на СП у Казању 11:4 и ОИ у Рију 11:7. Преостали парови четвртфинала: Шпанија - Црна Гора (14.00), Грчка - Италија (15.30), Мађарска - Француска (18.30).