НАСТАВЉА СЕ СЕРИЈА ЗАДИВЉУЈУЋИХ РЕЗУЛТАТА СК „ТРБ“: ЈУНИОРКЕ ПОНОВО ОБОРИЛЕ РЕКОРД БиХ :: Semberija INFO ::

 

НАСТАВЉА СЕ СЕРИЈА ЗАДИВЉУЈУЋИХ РЕЗУЛТАТА СК „ТРБ“: ЈУНИОРКЕ ПОНОВО ОБОРИЛЕ РЕКОРД БиХ



Протеклог викенда такмичари Стрељачког клуба "ТРБ" из Бијељине, учествовали су на два такмичења и забиљежили одличне резултате. У Новом Саду, на међународном такмичењу  "Војводина Куп 2024", најбоља такмичарка овог клуба, Софија Ракић, освојила је друго мјесто у јуниорској конкуренцији. Оствареним резултатом Софија је испунила норму за наступ на Европском првенству које ће се у периоду од 23. до 29. фебруара ове године одржати у Мађарској. Обзиром да Софија Ракић има тек 15 година њен пласман на смотру најбољих европских стријелаца представља огроман успјех.



У недјељу је почела Премијер лига Босне и Херцеговине у стрељаштву. Прво коло је одржано у Високом гдје су младе такмичарке СК „ТРБ“ оствариле још један одличан резултат. У појединачној конкуренцији, Софија Ракић је убједљиво освојила прво мјесто и у јуниорској и у сениорској док је Марија Трифковић освојила друго мјесто у јуниорској и треће у сениорској категорији. Поред њих двије у Високом су наступиле и Ана Перић и Андреја Митровић. Ана је освојила четврто мјесто у јуниорској и пето у сениорској конкуренцији док је Андреја заузела шесту позицију у јуниорској и девету у сениорској категорији. На другој страни, у екипној конкуренцији екипа Стрељачког клуба "ТРБ" наставила је да ниже задивљујуће успјехе. Екипа у саставу Софија Ракић, Марија Трифковић и Ана Перић освојила је у екипном пласману убједљиво прво мјесто и у сениорској и у јуниорској конкуренцији, поставивши нови јуниорски државни рекорд. Нови рекорд БиХ износи 1624 погођена круга (Ракић 556, Трифковић 540 и Перић 528 кругова) с тим да треба нагласити како су и претходни државни рекорд (1586 кругова) постигле јуниорке овога клуба (Ракић, Перић и Митровић) у четвртом колу Премијер лиге БиХ прошле године.

Подсјећамо да су идентичан успјех дјевојке СК „ТРБ“ постигле прије двадесетак дана у првом колу Кадетске лиге БиХ. И тада је екипа у саставу Софија Ракић, Ана Перић и Марија Трифковић освојила прво мјесто у екипној конкуренцији и обориле рекорд БиХ (1071 погођени круг) који су годину раније поставиле у нешто измјењеном саставу, Ракић, Митровић и Трифковић (1044 круга).