Вечерас се враћа Лига шампиона: Креће нокаут фаза :: Semberija INFO ::

 

Вечерас се враћа Лига шампиона: Креће нокаут фаза


Foto: Tanjug/AP
Након непуна два мјесеца вечерас се враћа Лига шампиона у фудбалу – најелитније фудбалско такмичење.

Остало је 16 тимова у борби за највриједнији трофеј у клупском фудбалу, а вечерас су на програму прва два меча осмине финала.

Најпријатније изненађење груоне фазе, Копенхаген дочекује Манчестер Сити. Данци су иза себе оставили Манчестер јунајтед и Галатсарај и тако показали да су итекако тврд орах. Ипак, јасно је да ће актуелни шампион Европе бити апсолутни фаворит у овом мечу.

Много више проблема би требао имати Реал Мадрид који вечерас гостује Лајпцигу који и ове сезоне игра сјајно. Краљеви су “вјечити“ фаворити без обзира на противника, али итетако ће морати бити на опрезу против неугодних Нијемаца.

У сриједу се играју још два меча, а састају се Лацио – Бајерн и Пари Сен Жермен – Реал Сосиједад. Простала четири меча су на програму наредне седмице, а копља ће укрстити Интер – Атлетико Мадрид, ПСВ – Борусија Дортмунд, Наполи – Барелона и Порто – Арсенал.

Потенцијални пролазак у четвртфинале тимовима доноси 10,6 милиона евра. Финале овогодишњег издања Лиге шампиона одиграће се првог јуна на „Вембли“ стадиону.

(Независне)