Мбапе преломио: Дефинитивно напушта ПСЖ-а :: Semberija INFO ::

 

Мбапе преломио: Дефинитивно напушта ПСЖ-а


Foto: Tanjug/AP
Најбољи француски фудбалер Килијан Мбапе (25) напустиће Пари Сен Жермен на љето као слободан играч и саопштио је ту одлуку газди клуба Насеру Ал-Хелаифију.

"Услови растанка би тек требало да буду дефинисани, али он ће отићи из Париза овог љета и пред њим је да до тада испуни све тренутне обавезе према клубу", објавио је најбоље обавијештени новинар, Италијан Фабрицио Романо.
Недјељама, мјесецима, па и годинама нагађа се да ће Мбапе прећи у Реал Мадрид, мада то још није озваничено, а у међувремену се"провуче" и информација да ће Француз у Ливерпул или да ће попут француске легенде Тијерија Анрија отићи у Арсенал.

У овом тренутку, дјелује да је једно сигурно, он ће дефинитивно отићи из Пари Сен Жермена послије шест година. Рођени Парижанин вратио се у свој родни град 2018. године из Монака у тада вртоглавом трансферу укупне вриједности 180 милиона евра.

У дресу "принчева" одиграо је 290 утакмица, постигао 243 поготка, 105 пута асистирао, освојио пет титула првака Лиге 1, мада не и највреднију награду - трофеј Лиге шампиона. До свог одласка са Парка принчева, Мбапе ће сигурно "запети" да освоји и "ушати пехар" и на том путу његов тим у елиминационој фази игра против Реал Сосиједада и побиједио је у првој утакмици прошле вечери 2:0.

(Независне)