АЛЕКСАНДАР НОВИЦКИ УЧЕСТВУЈЕ НА КАРАТЕ СЕРИЈИ А :: Semberija INFO ::

 

АЛЕКСАНДАР НОВИЦКИ УЧЕСТВУЈЕ НА КАРАТЕ СЕРИЈИ А


Данас је на Кипру под кровом Свјетске карате федерације (WКФ) почело још једно издање Карате1 Серије А. Од првих борби данас до борби за најсјајније медаље прекосутра, на татами у Ларнаки изаћи ће 947 каратиста из 83 државе са свих континената.

Из БиХ ће наступити 15 такмичара а међу њима је и један Бијељинац. Александар Новицки, члан Карате клуба „Шампиони“ наступиће у категорији млађих сениора до 84кг. Конкуренцију ће му чинити још 83 такмичара из 38 земаља. У првом колу је слободан а у другом ће се борити са бољим из дуела Р. Луиђи (Италија) и М. Рукаји (Јапан).

-Недавно је завршено Европско првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре у Грузији. Репрезентација БиХ је остварила историјски успјех освојивши шест медаља од чега четири златне. Нас неколицина, који настојимо вратити карате у овом граду на високо мјесто које заслужује, непрекидно говоримо да Бијељина у овом моменту има неколико каратиста европског и свјетског ранга. И у мушкој и у женској категорији. Погледајте, Анес Бостанџић је нови првак Европе у категорији У21, до 84кг. Тренутно у БиХ, у овој категорији има шест или седам каратиста који се за нијансу разликују од Анеса. Те нијансе одлучују на квалификационим турнирима за улазак у репрезентацију и одлазак на велика такмичења. Ове године је то био Анес и честитам му на успјеху. Међутим, јавност у Бијељини не обраћа довољно пажње да се међу тих шест, седам каратиста који су задњих година у врхунској форми, налази и један момак из нашег града. Александар Новицки је дијете нашег клуба и посљедњих десетак година учествовали смо на свим првенствима РС, БиХ, на Балканским првенствима, Свјетским лигама за младе... У децембру 2021. године је освојио Карате1 лигу за младе у Венецији а годину дана касније, на истом мјесту је освојио сребрну медаљу. Желим рећи, да Бијељина има своју дјецу која могу наступати на великим сценама Европе и свијета али нам треба мало подршке уз коју вјерујем да можемо озбиљне титуле донијети у Семберију и прославити овај град широм свијета. За крај, честитао бих свим члановима репрезентације БиХ освојене медаље на Европском првенству а мени не може нико забранити да сањам како једну такву медаљу у времену које долази осваја неко од наших бијељинских каратиста“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Милорад Марковић, тренер КК „Шампиони“ из Бијељине.

Александар Новицки до сада је учествовао на Карате1 Серијама А у Коњи (март 2023.), Ларнаки (септембар 2023) и Атини (јануар 2024).