Вучић поново о "вјечитима": Партизана и Звезде не би било да нема државе :: Semberija INFO ::

 

Вучић поново о "вјечитима": Партизана и Звезде не би било да нема државе


Извор: Танјуг / Глас Српске

​Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да спортски клубови Партизан и Црвена Звезда не би постојали без државе и истакао да ни један клуб у Европи, не само у Евролиги, нема толику подршку колико имају Партизан и Црвена Звезда од државе.

"Када кажемо државе, говоримо о новцу, директно од државе, Републике, преко Кошаркарског савеза, преко Града Београда", рекао је он за ТВ Прва.    

Вучић је додао да подршку тим клубовима пружају и компаније попут Телекома и НИС, јер их држава моли да им помогну да би могли да буду успјешнији на европској сцени, јер је то важно за углед Србије.

"Плаћамо енормне суме новца. На то додајте да добијају по три пута нижој цени халу Арена него што је тржишна, додајте и све отплате и могућа одлагања, излажења у сусрет за порез, као и приватнике којима држава каже неретко да подрже клуб за који уопште и не навијају", рекао је Вучић.

Он је рекао и како се плаћају порези, наводећи да држава клубовима да паре, а онда они сутрадан уплате то што смо им је дато, само што народу неће то да кажу.

"Хоћете да вам кажем и објасним зашто? Зато што ми немамо уређене односе и немамо приватне клубове", рекао је Вучић.

Додао је да Партизан осам година не би играо европску утакмицу у фудбалу да није државе, а да у кошарци држава плаћа евролигашку лиценцу за оба клуба.

Према његовим ријечима, Звезди није плаћена 2014. године та лиценца и они тада нису играли у Европи, али им је након тога плаћена, како је рекао, четири или пет пута.

"Не би постојали без државе и немојте да вас лажу да су успешни, од свих оних великих акција од скупљања пара за порезе - динара нису уплатили. И то вам животом гарантујем, на данашњи дан, погледао сам папире, дужни су скоро шест мииона евра, Звезда 1,2 милиона евра за порезе у кошарци", рекао је председник. 

Он је навео да му говоре "Вучићу педеру" зато што је једини који сме да им се супротстави и да каже народу истину. 

Он је додао и да су за посљедњих око шест година кошаркашки клубови добили укупно преко 50 милиона евра. 

"И то само кошарка, када додате фудбал то су стотине милиона евра, бар толико. Само да имате у виду, све то радимо да би они подигли углед Србије, али увек кукњава. Ни један шпански, ни грчки, италијански, ни један клуб нема толике паре од своје земље као што имају Партизан и Црвена Звезда", рекао је предсједник Србије.