Преминуо легендарни Андреас Бреме :: Semberija INFO ::

 

Преминуо легендарни Андреас Бреме


​Легендарни фудбалер и нападач из Њемачке, Андреас Бреме преминуо је у 63. години, јављају свјетски медији.
Како јављају медији, Бреме је доживио срчани удар у својој кући у Минхену током ноћи, иако је убрзо пребачен у оближњу болницу, за њега није било спаса.

Током каријере, Бреме је постигао доста тога, а сигурно је најзначајнији гол који је постигао са пенала 1990. године, којим је његова Њемачка и дошла до титуле на Мундијалу. Није само са репрезентацијом имао успјехе, већ и са клубовима.

Бреме је каријеру почео у ХСВ Бармбек - Уленхорсту, одакле је прешао у Сарбрикен, па Кајзерслаутерн, Бајерн Минхен, Интер из Милана, Сарагосу, да би каријеру завршио у Кајзеслаутерну.

Чак је два пута био првак Бундеслиге, једном са Кајзерслаутерном 1998. године, а једном са Бајерном 11 година раније. Такође, освојио је и ДФБ Покал једном са Кајзерслаутерном, док је са Бајерном био и другопласирани у КЕШ-у (садашња Лига шампиона).

Са репрезентацијом Њемачке је освојио Свјетско првенство 1990. године, док је четири године раније био другопласирани, а 1992. године је и на Европском првенству узео сребро, преноси "Телеграф".
 
(Независне)