Милошевић: Ово је најбоље што имамо, убијеђен сам да можемо побиједити Украјину :: Semberija INFO ::

 

Милошевић: Ово је најбоље што имамо, убијеђен сам да можемо побиједити Украјину


Извор: Фена/БХРТ (Х.С.) / БХРТ

Ово је најбоље што Босна и Херцеговина тренутно има. На основу онога што смо видјели, ово је најбоље, а да ли је ова екипа кадра да оствари добар резултат против Украјине, убијеђен сам да може, казао је селектор фудбалске репрезентације БиХ Саво Милошевић, који је данас објавио списак играча за предстојеће сусрете баража за Европско првенство у Њемачкој. Утакмице Змајева у баражу за ЕУРО гледајте ексклузивно у програму БХРТ-а.

На списку селектора Милошевића су:

- голмани: Ибрахим Шехић, Никола Васиљ, Кенан Пирић

- одбрана: Амар Дедић, Јусуф Газибеговић, Елдар Чивић, Сеад Колашинац, Анел Ахмедхоџић, Адриан Леон Баришић, Деннис Хаџикадунић, Ренато Гојковић, Нихад Мујакић

- средина терена: Раде Крунић, Гојко Цимирот, Иван Башић, Бењамин Тахировић, Миралем Пјанић, Денис Хусеинбашић, Харис Хајрадиновић, Амар Рахмановић

- напад: Един џеко, Ермедин Демировић, Харис Табаковић, Немања Билбија, Саид Хамулић, Смаил Превљак, Дал Варешановић.

Милошевић је нагласио како бх. репрезентацију сигурно очекује тежак меч, да је Украјина веома квалитетна, али да индивидуални квалитет није увијек пресудан. 

"Видио сам пуно таквих екипа, индивидуални квалитет јесте нешто што може да помогне али није од пресудног значаја. Мислим да је много битније, поготово у оваквим утакмицама гдје се све рјешава у једној утакмици, имати чврст и компактан тим, који зна шта жели од прве до задње минуте", рекао је Милошевић. 

Истиче да посљедњи резултати у квалификација нису реалан показатељ квалитета репрезентација с обзиром на то да је покушао кроз њих да испроба што већи број играча, али да су свакако донијеле нешто "много битно".

"Добили смо два-три играча на која можемо рачунати у односу на раније. Друго, већина наших играча у посљедње вријеме игра за своје клубове, игра доста добро, у доброј су форми, у добром ритму и сви једва чекају да дођу. Ово је ситуација у којој сигурно нећемо имати проблем мотива. Сви они осјећају да много тога дугују, навијачима, јавности, медијима, због квалификација које смо имали. То су параметри на којима ја базирам свој оптимизам. Једна утакмица кући са било којом екипом, када дате максимум и када екипа дође мотивисана, све је могуће", нагласио је селектор бх. тима.

Фудбалери БиХ 21. марта у Зеници дочекују селекцију Украјине у мечу полуфинала баража, а у случају побједе пет дана касније на Грбавици ће дочекати побједника другог полуфиналног меча Израел - Исланд. Побједник баража пласират ће се на Европско првенство.