ПОБЈЕДА КК „БУДУЋНОСТ“ У ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ: НОВАК МАНОЈЛОВИЋ: 13 ПОЕНА И 20 СКОКОВА! :: Semberija INFO ::

 

ПОБЈЕДА КК „БУДУЋНОСТ“ У ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ: НОВАК МАНОЈЛОВИЋ: 13 ПОЕНА И 20 СКОКОВА!



У оквиру Прве лиге Републике Српске за кошаркаше синоћ је у дворани бијељинске Гимназије одигран градски дерби између КК „Будућност БН“ и КК „Радник“. Радило се о заосталој утакмици 17. кола у којој се кошаркаши Будућности формално имали улогу домаћина наставивши притом низ добрих игара и уписавши још једну побједу. Резултат на крају меча је гласио 69:57 (18:15, 17:10, 17:15, 17:17).

Најефикаснији у побједничком тиму био је овосезонски лидер екипе из Тиршове, Александар Пиргић са 17 поена а пратила су га двојица младих кошаркаша, Новак Манојловић (2007) са 13 поена и 20 скокова и Јован Јевтић (2004) са 12 поена. Поене су уписали још Динко Пељто и Небојша Еркић по осам, Јовица Кецман шест поена и 12 скокова, Миљан Кљештан три и Саша Лазић два поена.

У екипи Радника Дејан Кокоруш и Ђорђе Цуровић убацили су по 18 поена, Никола Мичић и Марко Буха по шест, Бошко Радовић четири, Бојан Марковић три и Ненад Цвјетковић два поена. 

Овом побједом кошаркаши Будућности су осигурали пласман у плеј оф Прве лиге Републике Српске. Тренутно заузимају другу позицију на табели са омјером 15 побједа и четири пораза док се КК „Радник“ налази једну позицију ниже са омјером 14 побједа и пет пораза.