Медведев открио под чијом заставом ће играти на Олимпијским играма :: Semberija INFO ::

 

Медведев открио под чијом заставом ће играти на Олимпијским играма


Фото - Танјуг / АП

Извор: Танјуг / Глас Српске

ИНДИЈАН ВЕЛС- Руски тенисер Данил Медведев изјавио је данас да је спреман да на Олимпијским играма у Паризу игра под неутралном заставом, преноси америчка мрежа И-Ес-Пи-Ен.

Међународна тениска федерација (ИТФ) дозволила је јуче играчима из Русије и Бјелорусије учешће на ОИ у Паризу у неутралном статусу.

Медведев је истакао да се радује наступу на ОИ у Паризу, пошто је пре три године на Играма у Токију стигао до четвртфинала.

"Ако будем могао, бићу у Паризу. Играћу и у синглу и у дублу. Имам невјероватно искуство са Игара у Токију. То је вjероватно најбоља успомена каријере. То ме изненадило, јер су за тенисере гренд слем турнири много важнији. Што се тиче играња под неутралном заставом, поштоваћу правила. Ако је потребно да играм под неутралном заставом, играћу. Покушаћу да победим, то је сигурно", рекао је Медведев на конференцији за медије у Индијан Велсу.

ИТФ је јуче саопштио да ће се селекција за ОИ у Паризу одвијати према рејтингу, који ће бити објављен у јуну по завршетку Ролан Гароса.

Свака земља може да има највише четири играча у синглу. Тенисери из Русије и Бјелорусије морају да буду одабрани под општим условима и да испуњавају "услове неутралности".