ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ: БОРИСАВ БОРИЈА ПЕРИЋ 1939-2022. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ: БОРИСАВ БОРИЈА ПЕРИЋ 1939-2022. ГОДИНЕ


Борија Перић је један од најпознатијих Сембереца скраја двадесетог вијека, кога су познавали сви млади из Семберије и Региона а који су долазили на купање на базенима Бање Дворови. Борија је био управник базена и неприкосновени ауторитет за све посјетиоце. Један је од најзаслужнијих Дворовљана за све што је направљено на базенима бање током двадесетог вијека а већину објеката је правио лично он са својим сарадницима.



Медјутим, данас пишемо о фудбалеру Борији Перићу који је фудбал играо у ФК “Пролетер“ Дворови скраја педесетих и све ,скоро до краја шездесетих година двадесетог вијека. Био је незамјењиви играч у тадашној постави када су играли углавном Дворовљани и такмичили се у подсавезним лигама. Играо је у генерацији са Неђом, Ђиласом, Бором Танасићем, Драганом Вилотићем и осталим, који су у то вријеме веселили своје навијаче добрим играма и понашањем на терену.

Поред тога што је играо фудбал, Борија је био и незамјењив у раду Управе клуба, обезбедјивању материјалних и грађевинских средстава, логистици и остало. Увијек је учествовао у раду клуба, организацији великих манифестација (пријатељских утакмица са „Слободом“, „Жељезничарем“, „Црвеном звездом“, томбулама и сл.). Имао је увјек идеје за побољшање и олакшање организација.



Његови синови Проко и Владо се нису бавили фудбалом,али несебично помажу рад клуба, а шансу да освјетла његов фудбалски образ има унук Борислав Боро Перић који наступа у најмладјим категоријама Пролетера.
За све заслуге које је остварио у клубу, Борија Перић је од 1979. године носилац „БРОНЗАНЕ ПЛАКЕТЕ ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ. Сахрањен је на локалном гробљу у Дворовима.

ИЗ АРХИВА ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ/ПИШЕ ВЛАДАН СИМЕУНОВИЋ.