НОВА ПОБЈЕДА ЗА КК „БУДУЋНОСТ“ :: Semberija INFO ::

 

НОВА ПОБЈЕДА ЗА КК „БУДУЋНОСТ“


Данас и сутра играју се утакмице 21. кола Прве лиге Републике Српске за кошаркаше. Сениори КК „Будућност“ дочекали су данас увијек незгодну екипу КК „Рогатица“. У прилог томе говори и кретање резултата током утакмице коју су на крају бијељински кошаркаши ријешили у своју корист: 71:53 (14:16, 14:11, 31:9 и 12:17).

-Послије изједначеног првог полувремена, у трећој четвртини серијом 31 - 9 преломили смо утакмицу. Мучили смо се са отвореним шутевима током првог полувремена да би у трећој четвртини погодили и дали неке лагане поене“, стоји у саопштењу КК „Будућност“.

Најефикаснији у редовима побједника био је Никола Ђорђић са 20 поена и по четири скока и асистенције. Погађали су још Саша Лазић (13п), Новак Манојловић (9п и 9ск), Динко Пељто (8п), Милош Марковић (7п), Ђорђе Мичић (6п), Миљан Кљештан (6п) и Јован Јевтић (2п и 12ск). У редовима КК „Рогатица“ бољи од осталих били су Лука Радмиловић са 14 и Невен Дамјановић са 12 поена.

Обзиром да је и првопласирана Јахорина остварила побједу у дербију 21. кола против КК „Дрина Принцип“ (74:77), кошаркаши Будућности и даље заостају један бод на табели 1. МЛРС за лидером лиге, КК „Јахорина“.

Други бијељински прволигаш, КК „Радник“ сутра, од 16 часова у дворани Гимазије дочекује КК „Академац“ из Бањалуке.