Ђоковић против Вукића отвара друго коло Индијан Велса :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић против Вукића отвара друго коло Индијан Велса


Foto: Tanjug/AP
Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић одиграће први меч у оквиру другог кола Индијан Велса против Аустралијанца Александра Вукића.

Дуел је заказан око поноћи по нашем времену.

Ђоковић је у првом колу био слободан, а Вукић је побједом над квалификантом Шитаријем Мочизукијем обезбиједио меч друге рунде на Индијан Велсу.

Српски и аустралијски тенисер до сада се нису састајали и одиграће први међусобни дуел.

Вукић је у 2024. години остварио два тријумфа и шест пораза, а Ђоковић има скор од седам тријумфа и два неупјешна резултата.

Новак је последњи такмичарски меч одиграо у полуфиналу Аустралијан опена када је поражен од каснијег шампиона првог гренд слема у сезони Јаника Синера.

Вукић је 69. тенисер свијета, а најбољи пласман му је 48. мјесто на АТП листи, 14. августа прошле године.
Вукић је рођен у Сиднеју 1996. године. Његови родитељи и старији брат напустили су Босну и Херцеговину током распада Југославије почетком деведесетих година 20. вијека.

Најбољи резултат на Индијан Велсу, Вукић је направио 2021. године - друго коло, тада је поражен од сународника Алекса де Минора.

Ђоковић послије пет година поново на Индијан Велсу

Најбољи тенисер свијета свих времена Новак Ђоковић посљедњи пут на Индијан Велсу играо је прије пет година и на предстојећем турниру покушаће да дође до 99. титуле у каријери.

Новак Ђоковић је једини тенисер који је освојио свих девет турнира из АТП мастерс серије.

На осам од девет најмање по три пута је био најбољи.

Српски тенисер тренутно дијели рекорд по броју титула у Калифорнији са Роџером Федерером - имају по пет, а на овогодишњем издању имаће прилике да постави ново достигнуће.

Поред броја титула, Ђоковић је власник и рекорда на турниру по броју узастопних побједа, начинио их је 20 у периоду од 2014. до 2017. године.

Познато је да је српски ас једини играч који је икада освојио сва четири гренд слема најмање три пута, а уз то и има и 98 титула у каријери.

На Индијан Велсу најбољи тенисер свих времена имаће прилику да дође до 99. трофеја.
(Танјуг)