КК "УНСУ" У ЈЕДНОМ ДАНУ НА ДВА ТУРНИРА - У ТУЗЛИ И СОПОТУ :: Semberija INFO ::

 

КК "УНСУ" У ЈЕДНОМ ДАНУ НА ДВА ТУРНИРА - У ТУЗЛИ И СОПОТУ


Прије два дана Карате клуб "УНСУ" је са два комбинована састава забиљежио наступе на два турнира: један у Тузли на Међународном турниру "БиХ Валентиново 2024" у организацији Карате клуба "ДО" а други у Сопоту (Србија) на Меморијалном турниру "Ђура Прокић 2024" који традиционално организује Карате клуб "Дипломатик“ из Сопота.



У Тузли је освојено шест медаља међу којима једна златна, једна сребрна и четири бронзане.



Златну медаљу освојио је Богдан Гордић у катама појединачно за узраст 8 година, док је у борбама за исти узраст (-26) био бронзани. Сребрну медаљу освојила је Николина Ина Ивковић у борбама појединачно за узраст 8/9 година (-28), док је у катама у конкуренцији пионирки 9 година освојила бронзану медаљу. У кадетској конкуренцији наша најбоља каташица Милица Мијић у првом наступу ове године освојила је бронзану медаљу, а њена млађа сестра Марија Мијић такође бронзану али у борбама појединачно, у конкуренцији пионирки 13 година (54+).



На другој страни, на турниру у Сопоту су наступиле Марија Гавриловић и Миа Милица Вујић које су послије добрих наступа у Чачку поново бриљирале. Гавриловићева је - иако још кадеткиња - у јуниорској конкуренцији (-59) освојила златну медаљу, док је Миа Милица Вујић у конкуренцији кадеткиња (-54) такође била златна.
-Поред њих двије, добре наступе имала је и наша нова нада Ива Андрић, петопласирана у конкуренцији дјевојчица 2012/11. годиште (-49), док је Јана Ивковић била бронзана у конкуренцији дјевојчица 2012/11. годиште (-39). Када резимирамо оба наступа, прије свега можемо бити задовољни да смо успјели наступити на два турнира у једном дану, што је организационо и финансијски врло захтјевно за сваки клуб. Тиме показујемо додатни квалитет у раду Карате клуба „УНСУ“. Резултатски такође можемо бити задовољни иако у појединим категоријама наши такмичари и такмичарке могу  и морају још боље. Времена до званичних првенстава има тако да ћемо у наредном периоду настојати да имамо што већи број наступа како би подизали квалитет у раду и саму форму за оно најважније ове сезоне“, изјавио је Горан Ивковић, тренер КК „УНСУ“ из Бијељине.



(Семберија инфо)