Звезда осигурала прво мјесто на крају лигашког дијела АБА лиге :: Semberija INFO ::

 

Звезда осигурала прво мјесто на крају лигашког дијела АБА лиге


Извор: Танјуг / Глас Српске

Кошаркаши Црвене звезде обезбиједили су прво мјесто на крају лигашког дијела сезоне АБА лиге, пошто су у мечу 25. као домаћини убједљиво побиједили подгорички Студентски центар резултатом 94:76.

Звезда коло прије краја лигашког дијела АБА лиге има скор 21-4 и обезбиједила је предност домаћег терена све до финала плеј-офа, уколико до њега стигне.     

Студентски центар има скор 11-14, колико и Сплит, а посљедње коло ће одредити ко ће од та два клуба бити осми и ићи на мегдан баш Звезди у четвртфиналу плеј-офа. 

У посљедњем колу Сплит дочекује Црвену звезду, а Студентски центар градског ривала Будућност. 

Уколико обје екипе окончају сезону са истим учинком, осми ће бити Студентски центар због бољег међусобног скора. 

Плеј-оф АБА лиге почиње 12. априла.

Питање побједника утакмице која је одиграна у дворани "Александар Николић" пред 2.104 навијача није се постављало ниједног тренутка, Студентски центар није био достојан ривал шампиону Србије. 

Немања Недовић са 16 поена (5/6 тројке) и Џоел Боломбој (6/6 за два) и Адам Ханга са по 15 (4/5 тројке) предводили су Звезду ка побједи. Дејан Давидовац је дао 12, а Рокас Гедраитис 10 поена.

У тим су се послије опоравка од повреда вратили и Милош Теодосић (5 поена за 21 минут) и Јаго дос Сантос (4 поена за пет минута).

Емир Хаџибеговић је дао 15, Давид Мирковић 14, а Игор Дробњак 12 поена за госте, нико више није био двоцифрен у Студентском центру.