СЛАВИША ВУЈИЋ ПИЛОТ, СЕМБЕРСКИ СЛОБОДАН МИЋИЋ: Спортска екскурзија у Солун :: Semberija INFO ::

 

СЛАВИША ВУЈИЋ ПИЛОТ, СЕМБЕРСКИ СЛОБОДАН МИЋИЋ: Спортска екскурзија у Солун


Славиша Вујић Пилот, познати семберски спортиста и организатор разних спортских екскурзија диљем цијелог свијета, протеколог викенда је организовао спортску екскурзију у Солун, Грчка.

Домаћини ове експедиције били су фудбалски ветерани ФК ,,ПАОК“  из Солуна на челу са два Србина: РАДЕТОМ ПАПРИЦОМ, прослављеним фудбалером из Фоче (играо у ФК ,,Жељезничар“ Сарајево) и МЛАДЕНОМ ФУРТУЛОМ, такође из Фоче, који је својевремено бранио у ФК ,,Партизан“ из Београда. Обојица ових добрих спортиста и људи сада живе у Солуну.

Екипа састављена од фудбалских ветерана, рекреативаца и туриста била је из Бијељине и Београда, а београдски дио екипе организовао је професор ДУШАН МОЈИЋ, иначе рођени Бијељинац.



Вриједно је напоменути да је одиграна утакмица против ветерана ,,ПАОКА’’ и да је бијељинска екипа забиљежила побједу од 2:0, а послије утакмице је одржана пригодна закуска са лијепим дружењем.

Поред утакмице и дружења, екипа је посјетила и Српско гробље у Солуну гдје су запаљене свијеће за покој душе погинулим ратницима из Првог свјетског рата.



Надамо се да ће Славиша Вујић наставити организовање оваквих утакмица и путовања у наредном периоду и на тај начин промовисати  Семберију и Бијељину, а наши домаћини из Солуна ће бити гости у Бијељини у септембру 2024. године.
 
Пише: Владан Симеуновић, учесник путовања.