БИЈЕЉИНСКИ ДЕРБИ У ПОЛУФИНАЛУ ПЛЕЈ ОФА 1. МЛРС :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ ДЕРБИ У ПОЛУФИНАЛУ ПЛЕЈ ОФА 1. МЛРС


Актуелна сезона такмичења у Првој лиги Републике Српске за кошаркаше улази у завршницу. Након одиграна 24. кола регуларног дијела лиге познато је које четири екипе настављају такмичење. То су КК „Јахорина“ Пале, КК „Будућност БН“ Бијељина, КК „Радник“ Бијељина и КК „Академац“ Бањалука. Побједник плеј офа биће овосезонски шампион Републике Српске.

Пред посљедње коло непознаница је била који ће клуб са четврте позиције наступити у плеј офу:  КК „Академац“ или КК „Дрина Принцип“ из Зворника. Дрини је требала побједа против Варде и пораз Академца од Рогатице у гостима. Дрина је побиједила Варду 97:79 и онда су чекали резултат из Рогатице, а он је гласио 80:59 за млади тим Борца.

Први полуфинални пар овогодишњег плеј офа су КК „Јахорина“ и КК „Академац“ док ћемо у другом гледати бијељински дерби: КК „Будућност“ – КК „Радник“. Полуфинална серија ће се играти на двије а финална на три добијене утакмице.

За остале тимове: Дрину, Студент Игокеу, Слободу 73, Старс Баскет, Рогатицу, Сутјеску и Слободу сезона је 31. марта завршена. Распуст до септембра – пола године. Лигу су ове сезоне због недостатка финансија раније напустиили ОКК „Олимп“ из Шековића и КК „Дервента“.